Elítélik a lakájmédiát? Az új törvény szerint börtönt kaphatnak?

Kép: Karácsony Gergely Facebook oldal

A hétvégén több, a kormányhoz hű médium csúsztatásokra és hazugságokra épülő cikkeket, híradásokat közölt a a Fővárosi Önkormányzattal és a fenntartásában álló Pesti Úti Idősek Otthonával szemben. Karácsony Gergely főpolgármester Facebook bejegyzésében teszi szóvá, hogy hazudtak egy idős asszony halálának okáról, és

megtévesztették a közvéleményt azzal kapcsolatban, hogy kinek a feladata a beteget ellátó kórház tájékoztatása

koronavírussal fertőzött lakó esetén. Mivel a kórházak maguk végzik a tesztelést, az eredményről pedig az operatív törzs is azonnal információt kap, abszurd a fővárost bármilyen információ visszatartásával vádolni.

A fővárosi önkormányzat a nyilvánosság elé állt a Pesti Úti Intézmény, majd a Rózsa utcai Intézmény ügyével, mert szerintük nem csak ezekben az otthonokban, hanem az egész országban is történhetett megbetegedés. Ebben a helyzetben információ most akár életeket menthet.

“Nincs helye a hallgatásnak, a kozmetikázásnak, de a hazugságnak legkevésbé!”

– írja a főpolgármester. Természetesen helyreigazítási kérelemmel fognak élni a média felé, bár az Orbán által határozatlan időre áterőszakolt rendkívüli jogrend adta lehetőséggel élve akár rémhírterjesztőkként is feljelenthették volna őket, ami akár börtönbüntetést is jelenthetett volna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!