Egy nappal az ünnep előtt Orbán megmutatta, mennyit ér neki az emberek élete

Szombaton 18,5 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. Naivan azt feltételeztük, hogy az összeg nagy részét a járvány elleni védekezés miatt csoportosították át. Annál nagyobb volt a meglepetésünk, amikor kiderült, hogy a 18,5 milliárdból

csupán 2 milliárd forintot szántak a vírus elleni védekezésre.

Mutatjuk, többek között mire költötték a többit:

  • 2,77 milliárd forintot adtak a Miniszterelnökségnek “az egyházi épített örökség védelme és egyéb beruházások javára”,
  • 8,7 milliárdot pedig az innovációs minisztériumnak “a hulladékgazdálkodási feladatok kezelésére és a kapcsolódó kártalanításokra”.

De nemcsak a rendkívüli tartalékból költöttek, a központi maradványelszámolási alapból is kifizettek további 13,17 milliárdot

a Magyar Állami Operaház Andrássy úti épületének felújítására,

4,56 milliárdot pedig az Eiffel Műhelyházra. Ez azt jelenti, hogy összesen tehát közel nyolcszor annyit költöttek épületfelújításra, mint védekezésre.

Elkeserítő látni, hogy a magát nemzetinek nevező kormány úgy tűnik, még a nemzeti ünnephez közeledve – és egy egészségügyi világkrízis közepette – sem tartja előre valóbbnak a magyar emberek életének védelmét, biztonságának garantálását, mint néhány műemlék renoválását. Gondoljunk bármit a Fideszről, az biztos, hogy nehéz nem a rosszindulatot, de legalábbis a nemtörődömséget kilátni ezekből a döntésekből.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!