Tovább súlyosbodott a helyzet – Megállíthatatlanul szedi áldozatait a vírus

Sajnos továbbra is csak rossz hírekről tudunk beszámolni a koronavírus kapcsán. Olaszországban tovább romlott a helyzet, tegnapi jelentések szerint 24 óra leforgása alatt 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak, így szombaton már 366-ra emelkedett a koronavírus fertőzés halálos áldozatainak a száma.

Az áldozatok mellett a vírus fertőzöttek száma is drasztikusan megnövekedett, szombatra az előző napi 5883 esethez képest, 7142-re nőtt a számuk.

Az olasz Lombardia tartományban a legsúlyosabb a helyzet, ott a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett.

A helyi egészségügyi illetékesek hozzátették, a vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg, kórházban jelenleg 3557-et kezelnek, intenzív osztályon pedig 650 beteg van.

Az olasz kormány vasárnap felszólította a külföldi és hazai turistákat, hogy a karantén alá helyezett észak-olaszországi térségeket hagyják el, valamint, hogy az érintett térségeket turisztikai célokból el kell kerülni.

A repülőterek és a pályaudvarok jelenleg még nincsenek lezárva, így a turisták haza tudnak térni – tették hozzá.

Ez a bejelentés azonban komoly problémát is okoz, mivel az északi tartományokban elrendelt szigorú intézkedések bejelentését követően, tömegek indultak el Olaszország déli térségeibe, ez pedig tovább segítheti a fertőzés terjedését.

Michele Emiliano,a dél-olaszországi Puglia tartomány elnöke közösségi oldalán felszólította északi honfitársait: “ha elindultatok, álljatok meg, és térjetek vissza északra. Szálljatok le az első vasútállomáson, ne szálljatok repülőre Bari és Brindisi felé, forduljatok meg az autókkal, és azonnal szálljatok le a buszokról”.

Hozzátette: “ne hozzátok Pugliába a lombardiai, venetói és emiliai járványt, menekülve a kormányrendelkezések elől”.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!