Szorul a hurok – Egyre nehezebb eltitkolni, hogy mire költötték a milliárdokat!

Egyre nehezebb úgy eltitkolni, mire ment el több milliárd forintnyi közpénz a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnál, hogy az ne legyen kínos, és ne vessen rossz fényt a miniszterelnökre. Elvileg neki nincs beleszólása a dolgokba, ám 2014-ben a felcsúti Pancho Aréna avatóján, épp Orbán Viktor volt az aki kijelentette, hogy a TAO-támogatás nem közpénz – közölte az atv.hu.

“Meg kéne érteni, hogy a pénzt, azt a vállalkozók termelik meg. És a vállalkozók döntötték el, hogy hová adják. Debrecenbe, hol a Fradinak, hol ide, hol egyébként az ország sok száz más településére.

Ez a vállalkozók pénze, ők, használták föl, ezért nem közpénz”

– jelentette ki a miniszterelnök, innentől kezdve pedig az alapítvány úgy is kezelte a kapott támogatásokat, hogy azzal nem kell elszámolniuk.

2017-ben végül megbukott Orbán kijelentése, a Kúria kimondta, hogy a TAO közpénznek minősül, így a sportkluboknak adott támogatások nem titkolhatók el.

Eszerint pedig, talán részben Orbánnak is felelőssége van a kialakult helyzetben, ami a felcsúti stadion TAO-támogatása körül zajlik már több éve.

A Demokratikus Koalíció évek óta azért küzd, hogy a bírósági ítéletet hajtsa végre a Puskás Akadémiát működtető Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány,

és adják ki a számlákat, hogy kiderüljön, mire fordították a közpénzt.

Az ellenzéki párt eddig csak néhány számlát kapott az alapítványtól, amin gyógyszerek, zöldség és hússzállítmányok szerepelnek, így egyelőre nem tudni mire fordították az évente kapott több milliárd forintot.

“A magyar emberek zsebéből 25 milliárd forintot vett ki csak a Felcsúti Utánpótlás Alapítvány, azaz Mészáros Lőrinc.

Mi szeretnénk bebizonyítani, hogy ezt a 25 milliárd forintot valóban jól költötték el. Ezért minden számlát szeretnénk nyilvánosságra hozni” – közölte Ráczné Földi Judit, az ellenzéki párt elnökségi tagja.

A felháborodást az is fokozza, hogy hiába a jogerős ítélet, így is csak a számlák 1-2 százalékát kapták meg.

A DK képviselői szerint pedig továbbra is kérdéses, hogy valójában mennyi fordított az alapítvány a cégek adójából a fiatal játékosok képzésére, mivel az NBI utóbbi három fordulójában a Puskás Akadémia kezdő összeállításában, egyáltalán nem szerepelt utánpótláskorú magyar focista.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!