Tudják, kinek adtak Orbánék 450 milliót? Egy zongoristának!

Szinte versenyeznek a magyar minisztériumok, hogy melyikük tud több pénzt elkölteni sokkal fontosabb és értelmesebb célok helyett. Nemrég az Edda énekeséről, Pataky Attiláról derült ki, hogy Kásler Miklós miniszter 8 millió forinttal támogatja az Edda jubileumi koncertjét, illetve ezen felül még egy alapítványon keresztül 24 milliót is kapott az ufóhívő énekes zenekara arra, hogy három koncertet adjanak Kanadáéban. Most pedig a 444.hu fedezte fel a kormany.hu-n megjelent 2015-2019 közötti szerződések listája alapján, hogy

Szijjártó Péter tárcája három év alatt 450 millió forinttal támogatta Havasi Balázs zongorista cégét!

A hatalmas összeget egy 2015-ös kormányhatározat alapján fizették ki, amely a „Budapest külföldi népszerűsítését elősegítő művészeti produkciók megrendezéséről és finanszírozásának támogatásáról” szól. Havasi vállalkozása, a Symphonic Concert Management Kft. háromszor 150 millió forintot kapott.  A szerződés leírásában csak ennyi szerepel: „Havasi Landmark World Tour – A magyar kultúra estje a modernitás és az innováció jegyében.”

Hogy milyen innovációs célokat szolgálhat egy koncert, az egyelőre rejtély.

Havasi turnéi közül 2018-ból három koncertet említenek meg: Miami, Ljubljana, Gdańsk. A külügyi tárca támogatja ugyan más magyar művészek külföldi fellépéseit is, de közel sem akkora összeggel, mint a zongoristát.  A győri filharmonikusok például csak a tizedét, 45 millió forintot kaptak japán és dél-koreai útjukra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!