Hatalmas a felháborodás Orbán évértékelője kapcsán – Kiakadtak az ellenzéki pártok!

A miniszterelnök szokásához híven értékelte Magyarország teljesítményét, az aktuális helyzetet, ám a szépen csengő szavak mögött nem nagyon volt mögöttes tartalom. Az ellenzéki pártok pedig Orbán évértékelőjét értékelték, ami hatalmas felháborodást váltott ki mindenkinél. Az MSZP közleményében Tóth Bertalan leírta, hogy

“Orbán egy egyszemélyes fakenews-gyár: mai évértékelőjében mindenről beszélt, csak az emberek mindennapjairól, problémáiról nem.

Párhuzamos világot épített fel magának, melyben képzelt sikereiről beszélve csak öntömjénezés kapott helyet, a mindennapi emberek életéről pedig szinte semmit nem mondott.

Sem arról, hogy a gazdaságpolitikájukkal kifosztják a nyugdíjasokat és a munkavállalókat, sem arról, hogy ma már 340 forintba kerül egy euró, és közel öt százalékos volt a 12 havi infláció.
A
rról sem beszélt, hogy az élelmiszerárak drasztikusan megemelkedtek, miközben a nyugdíjemelés mértéke csak 2,8% volt.”

“Összegezve: amiről beszélt, az egy alternatív világ; egy olyan világ, amely ma Magyarországon nem létezik!”

Tóth Bertalan közleménye végén még hozzáteszi, hogy

“Gyűlöletkeltés helyett mi az együttműködésben hiszünk, és a mindennapi emberek problémáinak kezelésében. Ezért együttműködünk a mindennapjainkban, magyar ember a magyar emberrel, és együttműködünk mi, ellenzéki pártok, hogy az október 13-iki önkormányzati választás után 2022-ben is egy új Magyarországra ébredjünk.

A Párbeszéd társelnöke pedig az atv.hu-nak juttatta el közleményét, melyben felsorolta mindazokat a problémákat, melyek hiányoztak Orbán évértékeléséből:

“Orbán Viktor megfáradt Bástya elvtársat játszott évértékelőjén: a „ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység” jegyében beszélt kormánya eredményeiről. Szerénységre volt is oka, hiszen eredmények nincsenek:

az irredenta, migránsozós, kommunistázós, sorosozós, unió-, bíróikar- és cigányságellenes retorika mögött üresség, szégyen és kudarc bújik meg.”

Tragikus helyzetben van az egészségügy, de arra nem volt Orbánnak válasza, hogyan oldja meg a várólistákat, az orvosok és az ápolók béreit, a rákos halálozások csökkentését. Az oktatás romokban, de ott sem hallottuk, hogyan javul a gyerekek teljesítménye, és hogyan állítsuk meg a tanárok folyamatos pályaelhagyását. Lakhatási válság van, de nem lettünk okosabbak abban, hogyan lesz a fiataloknak otthona, a szegénységben élőknek kifizethető gázszámlája. Tudjuk, hogy az idén tovább csökkent a gyerekszületések száma, és nem halljuk, mi a kormány terve a meg nem született első és második gyermekekkel kapcsolatban.

De a kormány klímatervével is probléma van: az, hogy az nem klímaterv. Orbán a klímaválság kapcsán nemhogy válaszokat nem ad, de még a kérdéseket sem érti.
És a miniszterelnök valószínűleg azt is elfelejtette, hogy a Fidesz képviselői voltak egyedül azok, akik nemrég nem szavazták meg az Európai Parlamentben az egyszer használatos műanyagok betiltását az Unióban.

Orbán Viktor megoldások helyett ismét milliárdokba kerülő „nemzeti konzultációval” tereli el a figyelmet a lényegről, és hajszolja a magyar embereket egy újabb gyűlöletháborúba.

A Párbeszéd programja minden felsorolt kérdésben világos.

Első pont: Orbán Viktornak és kormányának mennie kell.”

A Demokratikus Koalíciónál pedig Gyurcsány Ferenc értékelte Orbán beszédét, és a felsorolt hiányosságok mellett, melyek nem hangoztak el a miniszterelnök évértékelőjében azt is közölte, hogy

“Soha a demokratikus Magyarország történetében nem volt olyan megosztott az ország, mint most. Soha nem fordult egymással szembe magyar a magyarral annyira, mint az elmúlt 10 évben.”

A DK elnöke közleményében azt is kifejtette, hogy “Nemzet és nemzeti kormányzás helyett pártállam és pártlogika diktál. Magyarország az elmúlt 10 évben a lemaradók, a vesztesek közé került. Semmit nem ér az összeszerelő üzemként létező Magyarország gazdasági növekedése, ha közben a közjó helyett a szűk politikai-gazdasági elitcsoportok érdekét szolgálja a kormány.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!