Orbán kezdhet rettegni – Így reagáltak az ellenzéki pártok Gyurcsány bejelentésére

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke még hétfőn az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy nem kíván részt venni a 2022 után megalakuló új kormány munkájában. A hírre reagált az MSZP, a Momentum és a Jobbik is.

“A következő időszakban biztos, hogy koalíciós együttműködésekre és akármilyen módon egy koalíciós kormányzásra kell készülni.

Itt mindenkinek áldozatokat kell hozni, még azoknak is, akik adott esetben a legnagyobb támogatottsággal rendelkeznek” – Közölte az MSZP ezzel Gyurcsány Ferencnek üzenve, aki múlthéten a teljes ellenzéki összefogást sürgette.

A Jobbik szerint pedig már a tárgyalások is elkezdődtek, és hamarosan nevek is előkerülhetnek. Dudás Róbert pedig úgy véli, az lenne a legjobb, ha a közös jelölt egy politikán kívülről érkező szakember lenne.

Egy nagyon fontos felismerésnek tartom Gyurcsány Ferenc részéről, hogyha beismeri azt, hogy ő is, az ő személye és az ő kormányzati szerepvállalása valamilyen szinten gátja lehet akár a teljes körű összefogásnak, de sokkal inkább azt mondom, hogy a választók részéről a teljes elfogadottságnak” – mondta Dudás.

A Momentum azonban nem nagyon szeretett volna komolyabban foglalkozni a hírrel, szerintük bölcs és józan döntést hozott a DK elnöke. A párt az ATV Híradónak közleményben még leírta, hogy jó és kitartó munkát kívánnak mindazoknak, akik a kormányváltásért dolgoznak akár a frontvonalban, akár a frontvonal mögött.

A Publicus Intézet ügyvezetője szerint pedig mindenképp előválasztást kellene majd tartani, ahol a lakosság választhatná ki, hogy ki legyen az ellenzék közös kormányfő-jelöltje.

“Azt gondolom, hogy ha egy lista lesz, meg hogy ha kettő is egyébként, az előválasztás során derül ki az, hogy ki lesz a miniszterelnök-jelölt.

Ezt tartom a legvalószínűbb szcenáriónak, ugyanis ez volt az egyetlen sikeres technológia az elmúlt 7-8 évben” – mondta Pulai András.

Szerinte azonban nem feltétlenül kell kívülről érkező jelölteket állítani, elég lenne ha az ellenzéki pártok elindítanák az előválasztáson jelöltjeiket, így közülük lehetne kiválasztani a legmegfelelőbbet.

Ha pedig tényleg megvalósul a teljes ellenzéki összefogás, akkor Orbán jelenlegi taktikája nem lesz kifizetődő. Az önkormányzati választás bebizonyította, hogy az emberek jelentős része változást szeretne.

Nem szeretnék a Fideszt vezető pozícióban látni!

Budapest már elindult a változás útján, 2022-ben pedig az ország is ráléphet erre az útra, ha valóban megvalósul az ellenzéki pártok összefogása.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!