Megalázták Berlinben Orbánt – úgy nevezték, ahogy politikust még soha

A hétfői Merkel-Orbán találkozóról szinte semmit nem tudni, csak egy semmitmondó sajtótájékoztatót tartottak előtte, ahol kérdezni nem lehetett, a talákozó után pedig már nem álltak a kamerák elé, de még egy közleményt sem adtak ki.

Azt nem lehet tudni, hogy ez eredetileg is így volt-e tervezve, vagy a találkozó hangulata mérgesedett el annyira, hogy így alakult azt nem lehet tudni. Azonban az biztos, hogy a német sajtó foglalkozott azeseménnyel. A Frankfurter Rundshau “Dobjátok ki Orbánt Viktort!” címmel jelentetett meg egy cikket Ulrick Krökel tollából, amiben a következő áll:

“A keresztény-polgári EPP-nek ugyanaz a problémája a Fidesszel, mint a CDU-nak az AfD-vel. Nem tud következetesen zárni jobbra anélkül, hogy túl sok konzervatív területet hagyna az

autoriter patkányfogónak.

A probléma nyilvánvaló: ha a mérsékeltek megpróbálják integrálni a jobboldali szavazókat, akkor elveszítik a középen lévőket.”

Nos, a megjegyzés egyáltalán nem hízelgő Orbán számára, mert egy régi német mese alapján a patkányfogó kifejezés a másokat manipuláló, gonosz ember megfelelője. A német Wiktionary (internetes értelmezőszótár) pedig pejoratív kifejezésnek jelöli olyan személyekre, akik retorikai készségük révén képesek elcsábítani az embereket.

A cikk így elismeri Orbán kommunikációs képességeit, de azt negatív kontextusba helyezi, és felhívja a figyelmet a veszélyre, hogy Orbán képes lehet a Néppártól a szélsőségesekhez csábítani képviselőket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!