Elindult a harc – A DK keményen beleszállt a Fideszbe Hollik István kijelentése miatt

fotó: MTI / Illyés Tibor

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormánypárt vagyonnyilatkozat-tételi eljárást fog kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen, mivel szerintük

a DK elnöke “körül ki-be röpködnek milliárdok és százmilliók.”

– közölte a 444.hu.

A kommunikációs igazgató szerint tisztázni kell, hogy pontosan mire költötte Gyurcsány a cégéből felvett 2 milliárd forintos osztalékot, mivel a vagyonnyilatkozata szerint “messze nem költött el ennyit, a különbözet viszont nem jelenik meg a vagyonnyilatkozatában.”

Tehát nem azért akarnak vizsgálódni, mert nem tudni, hogy honnan a pénz, hanem mert szerintük Gyurcsány nem költött eleget.

A Demokratikus Koalíció végül közleményben reagált a Fidesz bejelentésére:

“Gyurcsány Ferenc már a törvényes határidő előtt leadta vagyonnyilatkozatát, amelyben minden törvényi kötelességének eleget tett.” – közölte az atv.hu.

Mint írják,

“Ahhoz, hogy Gyurcsány Ferenc mire költi a törvényesen megszerzett, leadózott jövedelmét, sem a vagyonnyilatkozat-tételi eljárásnak, sem Hollik Istvánnak vagy a fideszes bűnszervezet bármely tagjának nincs semmi köze”.

Szerintük a DK elnökének vagyonnyilatkozatánál és költekezéseinél sokkal érdekesebb az, hogy melyik politikus honnan szerezte a vagyonát, mivel eredetileg ennek a kiderítésére lenne hivatott a vagyonnyilatkozati rendszer.

“Ha a Fidesz eltitkolt vagy kétes eredetű vagyonok után szeretne nyomozni, javasoljuk, hogy inkább Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Rogán Antal és más fideszes politikusok zsebében turkáljanak”

– olvasható a közleményben.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!