Nem várt helyről mostak be Orbánnak – ezt igazán nem várta

Fotó: HODD ANDERSEN/AFP/Getty Images)

Miután a politikai életet letarolta Orbán, és különböző eszközökkel szűkítette az ellenzék mozgásterét és lehetőségeit, nekiesett a sajtónak, majd kultúrának is. Támadást intézett a független színházak ellen, és elkezdte kiépíteni a neki tetsző jobboldali kultúrát. Ennek újabb állomása a legújabb Nemzeti Alaptanterv, amelyből kimaradt a Nobel díjas Kertész Imre, Krúdy és Szerb Antal, de belkerült a finoman fogalmazva is megosztó Wass Albert, és Herczeg Ferenc. Az egész irodalom és történelem tanításból nem hagytak meg mást, csak a nacionalista ideológiai átnevelésre való törekvést.

Pedig, ha egy picit is odafigyelnének a saját értelmiségükre, akkor tudhatnák, hogy mindez a legnagyobb hiba amit elkövethettek. Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum magát “megveszekedett-orbánistának” valló igazgatója azt mondja G.Fodor Gábor Fidesz ideológusnak:

“Ki lehet nyírni a másként gondolkodókat, éltünk már ilyen rendszert is, kommunizmusnak nevezték … az ideológiai töltetű irodalmat is próbáltuk már, agitpropnak hívták.”

Pedig ez bizony amit most Orbánék akarnak művelni az irodalom és történelem tanítással, az pont ugyanez, csak az internacionalizmus helyett a sovinizmus és nacionalista ideológia alapján, 40 évvel ezelőtti eszközökkel és módszerekkel.

Orbán tanulhatott volna a múltból. A kommunista rendszerben 40 éven át ideológiai agymosással egybekötve végezték az oktatást, kisdobos, úttörő, KISZ rendszereken keresztül próbálták meg átnevelni a társadalmat már gyerekkortól kezdve.

Ők egy pillanat alatt tüntek el a történelem süllyesztőjében.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!