Kikerült az unió egyik környezetvédelmi listája – Mutatjuk hol végzett rajta Magyarország

Világszerte egyre nagyobb figyelem övezi, és egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, és ezzel együtt a megújuló energiaforrások használata, így ezt az Európai Unióban is fontosnak tartják. A hvg.hu írta meg az Eurostat által kiadott adatok alapján, hogy Magyarország e kérdésben jócskán le van maradva az unió többi országától.

A közzétett adatokból kiderült, hogy EU energiafogyasztásának 32 százaléka származik megújuló energiaforrásokból. Ez az előző évhez képest minimális növekedést jelent, azonban a tagországok között hatalmas a különbség:

Eszerint Magyarország használja a legkevesebb megújuló energiaforrást, így mi a lista legvégére kerültünk.

Velünk holtversenyben végzett Málta is, mivel ennek a két országnak az energiafogyasztásának mindössze 8 százalékát adják a megújuló energiaforrások.

Az EU-ban öt olyan ország is van, melyeknek már a felhasznált energiájuknak több mint a fele megújuló forrásból származik.

Ezek közül is kiemelkedik Ausztria, ott ez az érték 73 százalék, második helyen végzett Svédország (66 százalék), majd őt követi Dánia (62 százalék), Lettország (53 százalék) és Portugália (52 százalék).

A megújuló energiaforrások harmadát a vízerőművek adják, 35,8 százalékát pedig a szélerőművek, míg a naperőművek mindössze 12,2 százalékot adnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!