Döntött Orbán: egytől-egyig kivégzi az ellenzéki városokat

Az önkormányzati választások óta eltelt időszak legnagyobb kérdése volt, hogy miként fog viszonyulni a hírhedten bosszúálló Orbán Viktor az ellenzéki győzelmekhez. Együttműködik-e az immár ellenzéki vezetésű városokkal, vagy meg fogja büntetni őket, amiért mertek nem a Fideszre szavazni? A kérdés, úgy tűnik, eldőlni látszik: a Népszava értesülései szerint

Orbán egytől-egyig ki kívánja végezni a nem fideszes vezetésű városokat.

A lap birtokába jutott egy tervezet a 2021-27-es uniós költségvetési ciklusról. Ez alapján az ország nagyvárosai közül lényegében csak a stabilan fideszes vezetésű Debrecen járna jól, valamint azok a kiemelt turisztikai helyszínek – mint a Balaton, a Duna-kanyar, a Fertő-tó, a Felső-Tisza, a Tokaj és a Hortobágy -, melyeknél Mészáros Lőrincnek és Orbán Ráhelnek vannak érdekeltségei.

A hírek szerint a tervezet legnagyobb kárvallottja Budapest és Karácsony Gergely lenne,

a fővárosnak ugyanis egyetlen fillér (!) uniós forrást sem akarnak biztosítani a jövőben.

A kormány tervét a hír kiszivárgása után Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője a kormány politikai bosszújának minősítette.

FRISSÍTÉS:

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az ATV-nek lényegében nem is igyekezett cáfolni a Népszava értesülését. Csak annyit mondott, szerinte a lap mindig ott követi el a hibát, hogy nem a kormány hivatalos adataira támaszkodik.

“Jelenleg a tervezés folyamata zajlik, amit akkor tudnak lezárni, ha válaszokat kaptak a kérdésikre

– fogalmazott Palkovics. Ezek szerint tehát igazak az ellenzéki városok kivéreztetéséről szóló hírek, csak a részleteket még nem véglegesítették.

FRISSÍTÉS 2:

Dobrev Klára, a DK EP-képviselője is reagált a hírre. Közleményében azt írta, haladéktalanul

fel fogja keresni Ursula von der Leyent,

az Európai Bizottság elnökét, hogy elejét vegye Orbán eszelős tervének.

FRISSÍTÉS 3:

Karácsony Gergely is reagált Facebookon. A főpolgármester Dobrevhez hasonlóan kilátásba helyezte, hogyha a kormány nem ül le azonnal tárgyalni az ellenzékkel, úgy ő is az Európai Bizottsághoz fordul, sőt az összes érintett uniós intézményt fel fogja keresni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!