Az asztalra csapott Dobrev Klára: durván kiosztotta Orbánt Budapest miatt

Mint reggel megírtuk, a Népszava értesülése szerint brutális forrásmegvonással tervezi sújtani az ellenzéki vezetésű városokat Orbán Viktor a következő uniós pénzügyi ciklustól. A terv szerint csak azok a városok, és turisztikai célpontok járnának jól, ahol vagy fideszes a városvezetés, vagy ahol a kormányfő valamelyik oligarchájának, köztük Orbán Ráhelnek az érdekeltségei vannak.

A legrosszabbul Budapest járna: a terv szerint egyetlen fillért sem adna a kormány a fővárosnak a kohéziós pénzekből.

Közben elkezdtek a pártok is reagálni a hírre. Dobrev Klára, a DK EP-képviselője egyenesen megfenyegette Orbánt, hogy

Ursula von der Leyenhez, az Európai Bizottság elnökéhez fog fordulni a terv miatt.

Dobrev közleményében azt írta, a DK eddig is azt próbálta meg elérni, hogy a jövőben az uniós fejlesztési pénzeket ne a kormány, hanem közvetlenül az EU ossza el az önkormányzatok között. Ez szerinte Orbán terve után még fontosabbá válik.

A teljes közlemény itt olvasható:

“A Népszava információi szerint Orbán Viktor cinikus bosszúpolitikára készül Budapesttel és számos, ma már ellenzéki vezetésű magyar nagyvárossal szemben: a lap szerint a következő fejlesztési ciklusban a kormány politikai alapon akarja kiosztani az uniós pénzeket, kihagyva a fejlesztésekből Budapestet és a fél országot.

Ahogy azt az EP-kampányban is számtalanszor elmondtam, a Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a jövőben az uniós fejlesztési pénzeket ne a kormány, hanem közvetlenül az EU ossza el az önkormányzatok között. Ha valaki az EU-ban eddig esetleg azt hitte, hogy erre nem lesz szükség, annak most maga az Orbán-kormány fújt ébresztőt. A demokratikusan megválasztott városvezetők és városaik elleni kormányzati gazemberség miatt ma Ursula von der Leyen-hez, az Európai Bizottság elnökéhez fordultam. Ha Orbán Viktor politikai alapon akar pénzt osztani, akkor tegye ezt a fizetésével, ne a minden európai magyar polgárnak egyformán járó fejlesztési pénzekkel! Lesz uniós pénz Budapestnek és minden ellenzéki városnak. El fogjuk érni!”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!