Megszűnik Ákos kiváltsága – Menekülőre fogta az énekes!

Fotó: Beliczay László - MTI

A Bem rakparton, a Lánchíd közvetlen közelében található az Andante Borpatika nevű étterem, melynek többségi tulajdonosa volt Kovács Ákos énekes, de mellette szerepelt mint tulajdonos Tiffán Zsolt, korábbi fideszes parlamenti képviselője is.

A most megjelent HVG arról számolt be, hogy mind Ákos, mind pedig Tiffán túladott az Andante Borpatika Kft. üzletrészén, így az már egyedül Geri Zoltán ügyvédé.

A dunai panorámás étterem hosszú éveken keresztül jutányos áron bérelt helységet magának a fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzattól.

Az étterem 277 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik, amit 2005 óta béreltek az I. kerületi önkormányzattól. 2016-ban Nagy Gábor Tamás polgármester előterjesztése után 5+5 évre meghosszabbították az étterem bérleti szerződését, aminek egy négyzetméterre jutó bérleti díja kevesebb (nettó 408,5 forint), mint amennyiért a hosszúlépést adták – közölte a 444.hu.

Miután októberben a fideszes vezetést leváltotta az ellenzék, a polgármesterré választott V. Naszályi Márta kijelentette, hogy

bár ő a visszamenőleges hatályú jogalkotást elítéli, a jövőben át fogja alakítani az ingatlangazdálkodás elveit.

Ez pedig azt jelentette volna Ákosnak és Tiffánnak, hogy a jövőben megszűnik a kedvezményük, melyet a fideszes vezetéstől kaptak, és nekik is a környék többi étterméhez hasonló négyzetméterárat kellett volna fizetniük. Ezt az énekes és a korábbi fideszes parlamenti képviselő nem vállalta be, így menekülőre fogták, megszabadultak üzletrészüktől.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!