Ideje lenne komolyan venni a közmédiát – Négy éve próbálják felhívni a figyelmet a közelgő veszélyre

Az M1 műsorának vendége volt Bakondi György, aki mint az elmúlt nagyjából félezer alkalommal, most is elmondta, hogy nő a migrációs nyomás. Az egyetlen baj, hogy erre már annyiszor hívta fel a figyelmet az elmúlt négy évben, hogy kezd “lassan” unalmassá válni.

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, most épp azt fejtegette a köztévében, hogy “százezer regisztrált migráns van a balkáni útvonalon”.

Bakondi a kormány álláspontját is elmondta a műsorban azzal kapcsolatban, hogy miért volt szükség a kurdok elleni török agresszióra. Szerinte, a török kormány csak egy biztonságos, védett övezetet szeretne létrehozni Szíriában, ezzel pedig rendet teremteni a térségben.

A főtanácsadó azt is elmondta, hogy hiába a törökök erőfeszítése, a migránsok inkább Európa felé indultak el, így ezáltal ismét veszélyben vannak az unió határai. Szerinte a görög szigetek is roskadásig vannak migránsokkal, azok pedig akik sikeresen eljutottak a szárazföldre, könnyen átjutnak Bosznia-Hercegovinába. A migránsok ugyan Horvátországba nem juthatnak be a szigorú horvát határőrizet miatt, de például Szerbia felé sokan elindultak majd, így már a Vajdaságban is jelentősen nőtt a számuk.

Végül Bakondi levonta a fő tanulságot, megállapította, hogy az egészért az EU a hibás.

Szerinte az unió “migrációval kapcsolatos tevékenysége eddig eredménytelen”, mivel nem tudták megakadályozni, hogy tömegesen és ellenőrizetlenül jöjjenek be a migránsok. Hovatovább, az EU inkább az unió határait védelmező országokat, így például Magyarországot bírálják.

“Abban bízunk hogy az új Európai Bizottság egy új alapokra helyezett, minden nemzet szuverenitását figyelembe vevő konszenzusos megoldást keres a migrációra. Magyarország, ahogy eddig is, megtesz mindent, hogy szilárdan őrizze határait, védje a magyar emberek biztonságát és Európát” – fejtette ki Bakondi György az MTI tudósítása szerint.

A 444.hu pedig azt is visszakereste, hogy az elmúlt négy évben, hányszor nőtt a migrációs nyomás Magyarországon. Ebből kiderül, hogy nőtt november 11-én, október 20-án, szeptember 8-án, július 19-én, június elsején, február 15-én, tavaly december 8-án, és folytathatnánk még több száz dátummal a sort.

Végeredményként kijelenthetjük, hogy a migrációs nyomás már állandó része az életünknek, ami ahelyett, hogy csökkenne, egyre csak nő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!