Orbánnak semmi se drága – Miatta nőhet a nemzetbiztonsági kockázat!

AFP Photo/Kisbenedek Attila

A Demokratikus Koalíció közleményben jelentette be, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalhoz fordulnak azzal a kéréssel, hogy vonják nemzetbiztonsági ellenőrzés alá a Budapesten megnyílt török iskolát.

Az ellenzéki párt szerint, “a Maarif Általános Iskola és Gimnázium a törökországi Maarif Alapítvány nemzetközi iskolahálózatához tartozik, melynek szellemiségéről sokat elmond, hogy tantervében a Korán oktatása kötelező tantárgy,

egyik albán iskolájában pedig egy tanárt letartóztattak, mert az Iszlám Állam terrorszervezet propagandavideóit vetítette tanóráin a diákjainak”.

A párt hozzátette továbbá azt is, hogy: “az alapítvány alelnöke alapította 1992-ben a magát humanitárius segélyszervezetnek hirdető IHH-t, amely a világ legnagyobb és legradikálisabb iszlamista terrorszervezeteivel ápol bensőséges kapcsolatot. Az Európai Török Demokraták Uniójának elnöke a budapesti iskoláról, mint a saját projektjéről beszélt. Ez a szervezet az Európában élő törökök között kampányol Erdogan elnök politikája mellett, tevékenységét a német titkosszolgálat a demokratikus értékekkel összeegyeztethetetlennek minősítette.

“Az iskola tehát három szálon is kötődik törökországi iszlám fundamentalista és terrorszervezetekhez.

Úgy látszik, Orbán szerint csak a hazájukból elüldözött muzulmánok jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot, a nyugati demokráciákat aláásni, vagy akár frontálisan megtámadni kész terrorszervezetekre viszont mint szövetségeseire tekint” – zárja közleményét a Demokratikus Koalíció.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!