Hiába ugráltak a fideszesek, újra pofára estek

Miközben a Fidesz és lakájmédiája folyamatosan azt hangoztatják, milyen elsöprő győzelmet arattak az önkormányzati választáson, a tetteik épp az ellenkezőjéről tanúskodnak.

Nem tudnak beletörődni abba, hogy vesztettek,

ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy valahogy mégis megváltozzon az eredmény.

A főváros I. kerületében a fideszesek megtámadták a választási eredményt, így a az ellenzéki győztes nem foglalhatta el hivatalát. V. Naszályi Márta kis többséggel győzte le a fideszes Nagy Gábor Tamás korábbi polgármestert, ezért a kormánypárt újraszámoltatta a kerület több szavazókörének eredményét – közölte a 444.hu.

Kifogásuk szerint a szavazatok számlálásánál a különböző színű és fajtájú szavazólapok szétválogatása és minősítése miatt “általános volt a káosz”, valamint senki sem ellenőrizte azt, hogy nem keveredtek-e érvényes szavazólapok más jelöltek szavazatai közé.

Három kormánypárti szavazatszámlálóban is felvetődött az a gyanú, hogy a körzetükben a fideszes jelöltre leadott szavazatok egy része az ellenzéki jelölt szavazatai közé keveredhettek, így a 2., 9. és a 17. szavazókör eredményeit helyben újraszámolták.

Végül kiderült, hogy alaptalan volt a fideszesek gyanúja, egyetlen szavazólap sem keveredett az ellenzéki szavazatok közé.

Így kénytelenek lesznek a kormánypártiak beletörődni, hogy elbukták az I. kerületet, és V. Naszályi elől elgördült az utolsó akadály is, átveheti a kerület polgármesteri posztját.

A kormánypárt a VIII. kerületben sem tudta emelt fővel viselni a vereséget,

ezért ott is megtámadták a polgármester választás eredményét, valamint 10 egyéni választókerületben is fellebbeztek.

Hiába álltak elő a fideszesek több kifogással is, a Fővárosi Választási Bizottság egyiket se vélte túl erősnek és megalapozottnak, nem írnak ki új választást, és nem számolják újra a szavazatokat sem, így végül Pikó András is hivatalosan elfoglalhatja helyét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!