Elszólta magát az államtitkár – véletlenül árulta el, mit gondolnak a győzelem receptjéről

Plen‡ris ŸlŽs; F—nagy J‡nos; fot—: Horny‡k D‡niel

Sok mindent megmagyaráz az az elejtett mondat, amit a Fidesz erzsébetvárosi kampányfórumán mondott Fónagy János államtitkár.

Azt látjuk, hogy sok szempontból más ez az önkormányzati kampány, más, aljasabb eszközökkel él a Fidesz, mint eddig bármikor, és vastagon kiveszik a részüket a direkt kampányolásból a Fidesz vezette állami és önkormányzati szervek, tisztviselők is. Ez, ha alkalmazták is eddig, nem tették nyíltan, most viszont

leplezetlenül próbálják a kormányzati befolyást önkormányzati voksokra váltani.

Az államtitkár szavaiból az derül ki, hogy olyan óriási traumát okozott a 2002-es vereség a Fidesz vezetői között, hogy a mai napig nem tudják feldolgozni, és minden eszközt -szó szerint minden eszközt- elfogadhatónak tartanak azért, hogy ne bukjanak újra kormányzati pozícióból. El is árulja, hogy mi a győzelem titka szerinte:

“választásokat kampánnyal lehet nyerni, és nem jó munkával”.

Így minden világos. Most már értjük, hogy miért nem is tapasztaljuk a jókormányzásra való törekvés legkisebb jelét sem, miért verik szét az oktatást, egészségügyet, miért nem törődenk a gyermekeink jövőjével. Elég csak ellopni a pénzt, amiből majd lehet jó lejárató kampányt csinálni, meg minden kommunikációs csatorna felett átvenni az uralmat, és újra jön a győzelem.

Ez a Fidesz mostani filozófiája, semmi más. Akinek tetszik, az szavazzon rájuk most is, de utána ne kezdjen el panaszkodni, ha őt sem tudják majd baj esetén ellátni a kórházban!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!