Ezt titkolták a választás előtt? Felemelheti a nyugdíjkorhatárt a Fidesz

A nyugdíjszámítás módjának felülvizsgálatát, a nyugdíjkorhatár emelését is javasolja a Magyar Nemzeti Bank (MNB) új csomagjában. A vitairat szerint a fenntartható egyensúly és felzárkózás eredményeként 2030-ra elérhetnénk az uniós életszínvonalat – írja az ÉnPénzem.hu.

Magyarországon alacsony a korhatár betöltése után, a nyugdíj igénylése nélkül tovább dolgozók száma, aminek egyik oka az MNB szerint a nem megfelelő ösztönzőrendszer. Ezzel kapcsolatban érdemes felidézni egy nemrégiben készített felmérést. Ebben arra jutottak, hogy nemcsak a továbbdolgozást utasítják el sokan,

minden negyedik magyar egyenesen korai nyugdíjazásról álmodik.

A legutóbbi, igen jelentős kamatemelést követően az MNB elnöke szorgalmazta egy kétéves gazdasági stabilizációs program indítását. Matolcsy György szerint új adóreform kell, amelynek jellemzői között a zöld, a digitális és a forgalmi adó típusú intézkedéseket említette. A jegybank szerint kilenc évünk van ahhoz, hogy Magyarország a jelenlegi 76 százalékos szintről 2030-ra elérje az EU átlagos fejlettségét. Ehhez évente átlagosan 2,7 százalékponttal kell közeledni az EU átlagához, amelyhez mintegy 3,5 százalékos növekedési többletre van szükség.

Az MNB a cél érdekében most letett az asztalra egy jókora csomagot. A vitairat több olyan pontot is tartalmaz, ami jókora felzúdulást kelthet a következő időszakban. Az egyik ilyen a nyugdíjkorhatár felemelése, egy másik, hogy csak a gyermekeseknek engedélyeznék a Nők40-et.

További részletek ITT olvashatók.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!