Súlyos csapás Orbán rendszerére: bírósági döntés rombolja porig az alkalmazott erőszakot

A tavalyi, MTVA székházánál történt botrányos események után, amikor ellenzéki országgyűlési képviselőknek mentek neki és dobtak ki az épületből fegyveres biztonsági őrök, öt ellenzéki képviselő, Kunhalmi Ágnes (MSZP), Varju László (DK), Gréczy Zsolt (DK), Vadai Ágnes (DK) és Oláh Lajos (DK) beperelte az MTVA-t.

A pert azért indították, mert birtokvédelmi határozattal akarták kidobatni őket a közmédia székházából. Mint ismert, az óbudai jegyző tavaly decemberben hozott birtokvédelmi határozatot az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen, az MTVA kérésére. Ez azt jelentette, hogy akár rendőri erővel is elvihették volna a képviselőket.

Most a bíróság elsőfokon kimondta, hogy nem nyert igazolást, hogy az állami média működése aránytalanul sérült volna az ellenzéki képviselők jelenléte miatt, ezért

az épületből nem dobhatták volna ki a képviselőket!

Amint azt az indoklásban kifejti a bíróság, kizárólag az MTVA döntése miatt nem tudtak a  televízió dolgozói belépni az épületbe, és a vezetőség határozott arról is, hogy elmaradjon egy műsor. Az, hogy az ellenzéki képviselők közösen fejtették ki tevékenységüket, az első fokon eljáró bíróság szerint nem értelmezhető jogszerűtlennek.

A bíróság döntése egyenlőre nem jogerős.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!