Torkára tette a kést Orbán – jogerős az ítélet, ebből nincs visszaút

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Roland volt kormánypárti képviselőt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt.

A vád szerint Mengyi 2015-ben pénzért vállalta, hogy egy 500 millió forintos európai uniós, szociális szövetkezetek támogatására kiírt pályázaton segít hozzá két vállalkozót a nyeréshez. Mengyi 5 + 5 millió forint kenőpénzt, vagy azóta ahogy elhíresült, “alkotmányos költséget” kért a közbenjárásáért, aztán később az is felmerült, hogy az elnyert összeg felét kéne eljuttatni hozzá.

A sajtóban Voldemort-ként emlegetett Mengyi azért kapta a Harry Potter sorozat főgonoszának nevét, mert mint a sorozatban, úgy az ő nevét sem volt szabad kimondani a vállalkozói körökben. Ennek ellenére, kitudótak a disznóságai.

A jogerős ítélet több kérdést is felvet, de a legnagyobb, hogy vajon ebben az ügyben miért nyomoztak a hatóságok, és jutott el vádemelésig és ítéletig az ügy, és

más, ugyanilyen átlátszó bűncselekményekben, ahol fideszesek vannak érintve, miért nem indul nyomozás?

Erre csak egy ötletünk lehet, Mengyi magának lopott, nem jattolt eleget a főnökségnek, ezért példát kellett vele mutatni. Mindez persze csak feltételezés, a NER-ben ilyen nem történhet meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!