Orbán retteg: Ezzel az egyszerű módszerrel leváltható a Fidesz!

Az októberi önkormányzati választás egyfajta főpróbaként is értelmezhető, mivel most majd kiderül, milyen hatékonysággal működik együtt az összellenzék, és így milyen arányban sikerül leváltani a Fidesz-KDNP polgármestereit, városvezetőit az egyes településeken.

Az, hogy ettől a nagyarányú összefogástól fél a kormánypárt, az nyilvánvaló. Nem véletlenül zavarják meg például az ellenzéki főpolgármester-jelölt sajtótájékoztatóit a Fidelitas aktivistái, és nem véletlen az sem, hogy nem áll ki vitázni Tarlós. A főváros lehet a Fidesz egyik legnagyobb vesztesége, de mint ott, úgy az ország egész területén hatalmas bukásra számíthat a kormánypárt.

Ehhez pedig egyetlen dolgot kell tennünk: mindenkinek el kell mennie szavazni.

Egyszerűnek hangzik, mivel az is. A 2014-es önkormányzati választások adataiból jól látható, hogy a Fidesz egyetlen lényeges dolog miatt volt képes ilyen nagy arányban győzni, az ország szinte egész területén. A bevált taktikájuk, hogy mozgósítják embereiket. A kormánypárt szavazóit ha kell, akkor kisbusz segítségével viszik lakástól a választóurnáig, majd vissza. Ezzel pedig elérik, hogy még az alacsony részvételi arány mellett is győzni tudjanak.

Egy példa alapján könnyen láthatja mindenki, milyen gyenge és törékeny valójában Orbán birodalma:

A Főváros I. kerületében (2014-ben) például 22027 választásra jogosult személy élt. Ebből mindössze 10861 ember ment el szavazni, melyből ha levonjuk az érvénytelen szavazatokat, akkor marad 10653 érvényes szavazat.

Tehát itt a választásra jogosultak csupán 49,31%-a szavazott!

A Fidesz-KDNP jelöltje az I. kerületben megszerezte, a jól működő mozgósításának köszönhetően, a szavazatok 55,51%-át, ami ha a teljes választásra jogosultak arányát nézzük, csupán 26,85%.

És ebben rejlik a Fidesz igazi ereje: a választópolgárok szavazásra való hajlandóságában. A kormánypárt tudja, hogy nem mindenki megy el szavazni, de ismerik a saját szavazótáborukat, akiket ha kell, maguk visznek el a szavazófülkéig.

Így sikerülhetett nekik a példaként említett kerületben fölényes győzelmet aratniuk, a választásra jogosultak 26,85%-val.

2014-ben az önkormányzati választáson a részvételi arány országos szinten csupán 44,30%-os volt, így kijelenthető, hogy ha most mindenki elmegy szavazni, és behúzzák az X-et az esélyes ellenzéki jelöltre,

akkor könnyűszerrel leváltható, megtörhető a Fidesz szinte minden kerületben, városban és településen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!