Orbán kihátrált az őszi önkormányzati választásból – magukra maradtak a kormánypárti jelöltek

Kéri László politológus volt az ATV műsorának vendége, aki kifejtette a Fidesz önkormányzati választási kampányát. Szerinte a kormánypárt több eszközzel dolgozik:

zsarolással, jelentéktelenítéssel, az áljelöltek bevetésével, megfélemlítéssel, valamint a személyi lejáratással.

(A Fidesz tisztességes módon már nem tud politikai sikereket elérni, csak mocskos és aljas eszközökkel lépes nyerő pozíciót kialakítani.)

A politológus elmondta azt is, hogy a Fidesz kampányában főleg a negatív üzenetek dominálnak, mint például, hogy az ellenzék migránsokkal árasztaná el az országot, míg konkrét ígéreteket alig tesznek a kormánypárt jelöltjei.

Kéri úgy véli, hogy Orbán Viktor hátrébb lépett, nem igazán veszi ki magát a kampányból,

ellenben más ügyekben sokat szerepel, de azok leginkább nemzetközi szintűek.

Hozzátette, hogy Orbán bizonyos szempontból úgy kezeli a dolgot, mintha tesztelné a városvezetőket, milyen eredményeket érnek el nélküle. Viszont így bármi lesz is az őszi választás eredménye, Orbán nem fog tudni rosszul kijönni belőle.

A budapesti főpolgármester választással kapcsolatban Kéri elmondta, hogy a Fidesz a győzelmet nem Tarlósra építi, inkább az utolsó napokban kezdenek el mozgósítani.

Olyan, mintha a Fidesz azzal számolna, hogy Tarlóssal egyébként nem jutnak sokra.

A politológus úgy véli, ez a mostani, 2019-es önkormányzati választás egyfajta főpróba 2022-re. Ha az ellenzéknek sikerül jelentős sikereket elérni a tömeges elégedetlenséget meglovagolva, akkor lehet esély 2022-ben is, azonban ha most csúfosan elbuknak, akkor szerinte Török Gábornak lesz igaza, és előre meg lehet írni a 2022-es eredményeket.

Az azonban teljesen világos, hogy a legtöbb városban a korábbi önkormányzati választásnál igen szoros volt a küzdelem a kormánypárti és az ellenzéki jelölt között. Akkor az volt a különbség a mostanival szemben, hogy több ellenzéki jelölt is volt, így a változásra szavazókat megosztotta, míg most, a legtöbb helyen egyetlen ellenzéki száll ringbe a Fideszes indulóval, így mindenképp esélyesebb az ellenzéki győzelem.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!