Így nyerészkednek Orbánék! Tripla árat fizettet a Fidesz a gázért!

Fotó: Népszava

Kezdődik a fűtési szezon, mostantól nagyon sok család számára jelent majd brutális kiadást a fűtésszámla – pedig nem kellene ennyit fizetni érte. A gáz tarifáját ugyanis az Orbán-kormány mesterségesen magasan tartja! Orbánék sokkal drágábban adják a lakosságnak a gázt, mint amennyiért azt külföldről behozzák. Egészen pontosan

a földgáz piaci értéke az elmúlt egy év során a harmadára esett, de Orbánék nem hajlandók csökkenteni az árat.

A Fidesz 2014 óta ugyanannyiért adja a gázt a magyar családoknak! Amikor az okokról kérdezik őket, mindig csak ugyanazt hajtogatják: ez a rezsicsökkentés utáni ár. Igen ám, de a fideszes rezsicsökkentett gázár csaknem a háromszorosa annak, mint amennyibe most a világpiacon kerül! Amikor a Népszava megkérdezte Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, hogy tervezik-e a gáz árának csökkentését, a fideszes politikus úgy reagált: „A lakossági gázárak megfelelő szinten állnak.”

A tőzsdén most 33-37 forintba került egy köbméter földgáz. A KSH szerint egy átlagos magyar felhasználó ugyanezért 101 forintot fizet!

Tegyük hozzá gyorsan: mindez már 2014 óta tart, azóta változatlan a gáz ára, vagyis a magyar emberek öt éve ugyanazt a drága tarifát fizetik! Tóth Bertalan, az MSZP elnöke szerint csak 2017-ben több mint 70 milliárd forinttal fizettek többet a fogyasztók annál, mint amennyiért a gázt az állami nagykereskedő beszerezte. Ez azt jelenti, hogy

ezzel a gázdrágító nyerészkedéssel a Fidesz minden magyar család zsebéből nagyjából 70 ezer forintot húzott ki!

Ha tehát ön magasnak érzi a rezsit, túl drágának találja a gáz tarifáját, jusson eszébe: a gáz árának kétharmadát a Fidesz teszi zsebre, mert a lakossági földgáz jelenleg a harmadába kerül annak, mint amennyit elkérnek érte.

Most már tetszenek érteni, miből tudnak minden nyugdíjasnak 9000 forintos rezsiutalványt adni Orbánék? Ez csak pár fillér nekik ahhoz a sok százmilliárd forinthoz képest, amit a zsebünkből a gázdrágító nyerészkedésükkel kilopnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!