Elszólta magát a miniszter: készül a vészforgatókönyv – Tarlós bukására számítanak

Forrás: Youtube.com

Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke szerint, a Fidesz már nem olyan biztos Tarlós István győzelmében, és szerinte ezt támasztja alá a Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozata is – közölte az atv.hu.

Gulyás Gergely az InfoRádió egyik műsorában beszélt arról:

Ha Tarlós elveszíti a főpolgármester választást, akkor érvényét veszti az a megállapodás, ami Budapest fejlesztése kapcsán jött létre a főpolgármester és Orbán Viktor között.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter hozzátette, hogy még a megállapodás szövegében is az szerepel, hogy ez kizárólag Tarlós István főpolgármestersége idejére érvényes,

tehát ha őt valaki leváltja posztjáról, akkor ugrik az egész megállapodás.

Jól látszik, hogy a Fidesz teljesen bebiztosította magát, előre gondolkoztak, és tudták, nagy esély van arra, hogy elveszítsék a főváros vezetését, így megelőző lépésként olyan szerződést kötöttek, ami kifejezetten egy személyhez kötődik.

Az MSZP budapesti elnöke azonban úgy látja, Gulyás Gergely ezzel a nyilatkozattal beismerte, hogy már egyáltalán nem biztosak abban, hogy Tarlós kerül ki győztesen. Molnár Zsolt hozzátette, hogy ez a módszer remekül tükrözi a Fidesz demokráciafelfogását, vagyis zsarolják és presszió alá akarják vonni a budapesti lakosokat.

A szocialista politikus azonban úgy látja, a fővárosiak már többször is bebizonyították, hogy nem lehet őket megvezetni, így szerinte most sem fog bejönni a Fidesz zsarolása.

Lényegében a Fidesz mostani taktikáját úgy is fel lehetne fogni, hogy ha őket veszteség éri, akkor ‘dögöljön meg a szomszéd tehene is’,

tehát ha elbukják a főváros vezetését, akkor bukjon az egész eddigi fejlesztési megállapodás is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!