Lehet, hogy végleg megy a lecsóba: Orbán erős embere nagyot bukhat Brüsszelben

Fotó: Népszava/ Tóth Gergő

Hétfő délután adott ki egy közleményt a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja Brüsszelben arról, hogy Trócsányi László visszalépett az Európai Parlament alkotmányügyi bizottsági alelnöki posztra való jelölésétől – közölte az atv.hu.

A párt hivatalos indoklása szerint, a visszalépésre azért volt szükség, mivel Trócsányi László uniós biztos-jelölt lett, így nem tudná felelősséggel vállalni a parlamenti bizottsági alelnökséget.

Trócsányi a számára fontosabb jelöltség miatt mondott le arról a posztról, melyre júliusban nem szavazták meg, így vélhetőleg most is erre a sorsra jutott volna az alkotmányügyi bizottsági alelnöki jelölésével.

Júliusban annak ellenére, hogy Trócsányit szakmailag alkalmasnak találnák a feladatra, Orbán miatt kikosarazták.

Akkor el kellett halasztani a szavazást, mivel sokan tiltakoztak az ellen, hogy Orbán volt igazságügyi minisztere ilyen fontos pozíciót szerezzen meg magának. Hasonló sorsra jutott Hidvéghi Balázs és Bocskor Andrea is, akiknek az EP nyári szünete előtt szintén el kellett halasztani a szavazását, hasonló okok miatt.

Végül a Fidesz az öt fontos pozíció közül csak kettőt tudott megszerezni, holott ők biztosak voltak abban, hogy mind az öt alelnöki posztot megkapják.

Most pedig a szavazás előtt egy nappal Trócsányi visszalépett egy másik jelölés miatt.

Az azonban könnyen előfordulhat, hogy hasonló indokkal ismét kikosarazzák, így majd két szék közül a földre kerül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!