Teljesen alkalmatlant nevezett ki Orbán – be is bizonyította magáról a HírTV-ben

Tudják ki az a Maruzsa Zoltán? Nos, a mai napig mi sem hallottunk róla, pedig ő a köznevelésért felelős helyettes államtitkár, így azt várná az ember, hogy tökéletesen tisztában van az oktatási rendszer minden hibájával és erényével.

Ehelyett, a közszolgálatinak hazudott televízióban és a HírTV-ben bebizonyította, hogy megérdemli, hogy a kutya sem ismeri a nevét,

mert teljesen alkalmatlan arra a posztra, amire kinevezték!

Egyrészt, nem tudott pontos adatokkal szolgálni a pedagógushiányt illetőleg (miközben a hazai sajtó jó része napok óta harsogja a számokat), majd szépen csendben csak egyszerűen ‘állománynak’ nevezte azokat a tanárokat, akik egyáltalán még kitartanak a rendszerben!

Ezután átkocogva a HírTV-be az egészet megfejelte még azzal a mondattal, hogy tulajdonképpen még jó is a pedagógushiány,mert így a friss diplomások el tudnak majd helyezkedni!

 

Halvány lila fogalma sincs arról, hogy a legnagyobb probléma, hogy olyannyira nem vonzó a pedagóguspálya, hogy a kezdő pedagógusok mintegy 30 százaléka egy év után, további 30 százalék öt év után elhagyja a pályát. Mindezzel szemben pedig az áll, hogy az elkövetkező tíz évben a legnagyobb tapasztalatal rendelkező pedagógusok fognak eltűnni a rendszerből, egyzserűen a nyugdíjazásuk miatt!

Maruzsa a jogos szakszervezeti és szakmai felvetéseket pedig azzal intézi el, hogy kampány van. Végképp el akarja hallgatni, hogy van olyan iskola, ahova már “bármely” szakos tanárt felvennének, csak legyen már valaki, akinek van végzettsége bemenni tanítani, aztán majd megoldják valahogy, hogy a fizika tanár tanítson kémiát is, a történelem tanár pedig magyart, a tesi tanár meg jó lesz az angol órára is.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!