Döglődő Fidesz-közeli alapítványba öntik a pénzt – a többiek meg fogják be a szájuk!

Az állami tulajdonban lévő MVM Zrt. az év első felében összesen 166 millió forinttal támogatott különböző szervezeteket. Ez önmagában még nem lenne érdekes, de az már igen, hogy mely szervezetek ezek.

A 24.hu közlése szerint

20 millió forint támogatást ítélt meg az állami cég, a volt felsőoktatási államtitkár, Klinghammer István alapítványának.

A Tisztességes Választásért Alapítvány ráadásul úgy néz ki, hogy nem is igazán mutat nagyobb aktivitást, mivel a honlapja már március óta nem frissült, Facebook-oldala pedig 2015 óta. Az alapítvány, melynek a volt államtitkár a kuratóriumi elnöke, 2017-ben bevételként összesen 200 ezer forintot vallott be.

Az alapítvány alapküldetésként pedig azt jelöli meg, hogy

“a választásokhoz kapcsolódó jogi ismeretek minél szélesebb körben történő interpretálása, a figyelem felhívása a visszaélések megelőzéséért.”

Az MVM Zrt. pedig érdekes módon pont annak a lapnak adta a legtöbb támogatást, egészen pontosan 30 millió forintot, melynek főszerkesztője Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója.

Ezzel szemben az értelmi fogyatékossággal élőket segítő Down Alapítványnak csupán hatmillió forintot adott az állami cég, Böjte Csaba szervezete a Dévai Szent Ferenc Alapítvány pedig 4,5 milliót. Ezek mellett a tudományos célokat is fontosnak tartja az MVM, így a Mathias Corvinus Collegium nyári táborára és versenyére 900 ezer forintot adott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!