Lesújtó eredmény – kritikus helyre csúszott le Magyarország a listán

A Helsinki Bizottság által közölt lista szerint, mely a jogállamiság helyzetét mutatja be az adott országokban, Magyarország csúfosan leszerepelt. A világ országait vizsgáló World Justice Project felméréséből kiderül, hogy joguralom tekintetében, ha az EU-t, az EFTA-országokat és Észak-Amerikát nézzük, akkor Magyarország a legutolsó helyre kerül csak – közölte a hvg.hu.

A világon pedig hazánk csak az 57. helyet érte el a vizsgált 126 ország közül a World Justice Project jogállamisági indexén.

Magyarországot még Jordánia és Botswana is megelőzi, ami egészen lesújtó eredménynek minősül.

Még elkeserítőbb a helyzet azon a listán, ami azt mutatja be, hogy az adott országok kormánya mennyire elkötelezettje a törvényeknek és a jogállami intézményeknek.

Ezen a listán Magyarország csupán a 103. helyet szerezte meg magának.

Épp a napokban adtuk hírt arról, hogy Kovács Zoltán keményen bírálta a finneket, mivel szerinte ott a demokrácia és sajtószabadság bajban van. A magyar nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár vádjaira végül a finn külügyminiszter reagált Twitteren, melyben közzétett egy listát, amin a világ országainak sajtószabadságát rangsorolják. Ott Finnország a 2., Magyarország pedig a 87. helyen végzett.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!