Médiahatóság: azért nem kell foglalkozni a Tv2 egyoldalúságával, mert mindig azok

Forrás: Facebook / Tények

Már a függetlenség látszatára sem ad a Médiahatóság! Szó szerint nevetséges érvekkel söpörték le az MSZP-s Ujhelyi István feljelentését, amit azért tett, mert a Tv2 tavaly szeptember 12-én csak a kormánypárti álláspontot közvetítve tudósított a Sargentini-jelentés elfogadásáról. Amikor az Európai Parlamentben kétharmados többséggel elfogadták a magyar jogállamiság problémáival foglalkozó jelentést, a Tv2 az erről szóló tízperces hírblokkjában csak fideszes politikusokat és kormánypárti szakértőket szólaltattak meg, az ellenzék álláspontját pedig egyetlen mondattal intézték el: azzal, hogy „többen is Magyarország ellen szavaztak”, majd felsorolták a jelentést megszavazó magyar politikusokat.

Amikor Ujhelyi István rámutatott, hogy ez az eljárás egyáltalán nem felel meg a kiegyensúlyozott tájékoztatásról szóló törvényi előírásoknak,

a Médiahatóság azzal utasította el, hogy a szerkesztői szabadságba történő beavatkozás volna előírni, hogy a 11 kormánypárti vélemény mellett egy ellenzéki álláspont is megjelenjen.

Ujhelyi azonban nem nyugodott ebbe bele, bírósághoz fordult, ahol neki adtak igazat és új eljárásra kötelezték a Médiahatóságot. Ahol ezek után taktikát váltottak és azt mondták: az ominózus szeptember 12-i adás utáni napokban már ismertették az MSZP álláspontját és szerintük ezért nem vádolhatók kiegyensúlyozatlansággal.

A legszebb érvelés azonban mégiscsak az volt a Médiahatóság képviselője részéről, hogy „ha minden esetben valamely kihagyott véleményt beolvastatnánk, akkor ez egy parttalan dologhoz vezetne, minden Híradót egy helyesbítő Híradó követne.”

Vagyis magyarra fordítva: a Médiahatóság szerint pont azért nem kell foglalkozni a Tv2 egyoldalúságával, mert ők mindig ilyenek.

Ez nagyjából olyan érvelés, mintha a rendőrség azért nem üldözne egy tolvajt, mert az illető úgyis állandóan lop, és hát hová jutna a világ, ha folyton őt üldöznék?

Igazi fideszes érvelés ez egy olyan országban, ahol a bűnözők a bűnt a társadalmi normák közé emelték.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!