Lázár megüzente Orbánnak: lejárt az ideje! Elég a megosztottságból!

MTI Fotó: Rosta Tibor

Sokaknak talán sem tűnik, milyen ádáz harc zajlik a szemünk előtt Orbán Viktor és Lázár János között. Pedig ez a háborúság nem ma kezdődött. Orbánnak ugyanis nagyon nem tetszik, hogy az egykori kancelláriaminisztert már régóta az ő lehetséges kihívójaként emlegetik. Ezért bízta rá annak idején a heti rendszerességű kormányinfók levezénylését, arra számítva, hogy Lázár a sok magyarázkodásban majd „elkopik”. Ám ennek pont az ellenkezője történt: a jó kommunikációs képességekkel megáldott miniszter szinte lubickolt a nyilvánosságban. Éppen ezért jött kapóra Márki-Zay Péter győzelme Hódmezővásárhelyen, amikor is Orbán azt mondhatta Lázárnak: menjen haza és tegyen rendet. Majd egy ravasz csapdát is állított kihívójának, amikor az ottani Fidesz felkérte Lázárt, hogy legyen a város polgármestere. Ebből persze Lázár csak rosszul jöhetett volna ki: ha ugyanis nyer, eltemeti magát vidéken, ha pedig veszít, akkor megszűnik Orbán riválisa lenni – hisz aki még egy Hódmezővásárhelyen sem képes nyerni, hogy pályázhatna az ország vezetésére?

Lázár azonban nem sétált bele a kelepcébe. Sőt: olyan indokkal tért ki a felkérés elől, ami igazi hadüzenet Orbánnak!

Lázár ugyanis azzal érvelt, hogy azért nem indul, mert az végzetesen megosztaná a várost, miközben szerinte Hódmezővásárhelyet egyesíteni kellene. Ez azért rafinált magyarázat, mert egyrészt azt jelzi, hogy neki a pozíciónál fontosabb a város és így kikerüli a gyávaság vádját, másrészt pedig rendkívül erőteljes jelzés Orbánnak, hisz mindez Magyarországra is igaz. Elvégre Orbán is végzetesen megosztja a társadalmat, amelynek egyik fele mindig vesztesnek érzi magát.

Azzal, hogy Lázár azt üzente, elég a megosztottságból, azt is jelezte Orbánnak, hogy lejárt az ideje!

Mindez persze a kilenc éve megosztottságra játszó Fidesz számára is erős kijelentés. Mert azt ugye nem gondolhatja senki, hogy amit Lázár mondott, az csak Hódmezővásárhelyen igaz… Lázár János ezzel bejelentkezett egy kevésbé harcias, konszolidáltabb Fidesz vezetésére. Kérdés, hogy mit szól ehhez a kormánypárt és főleg: mit lép Orbán Viktor.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!