Brutális törvényjavaslattal állt elő Lázár – ez kemény lesz a fideszes holdudvarnak

Fotó: Népszava/Molnár Ádám

A Lázár János nevével fémjelzett mostani törvényjavaslat hatását nagyon sokan megfogják érezni, ennek ellenére üdvözlendőnek tartjuk. Ugyanis a törvényjavaslat lényege, hogy

Magyarország füstmentes legyen.

Ez egy olyan országban, ahol a keringési rendellenességből és a rákos megbetegedésekból fakadó halálozás az egyik vezető halál ok, csak jó irány lehet. Valamivel többet ér ez a kezdeményezés, mint az egészségügyért felelős Kásler 10 parancsolata.

Külön érdekesség, hogy a divatba jött és nikotinmentességet ígérő e-cigaretták forgalmazását is szigorítaná, mivel „multinacionális dumának” bélyegezte a forgalmazók azon kijelentését, hogy nem okoz tüdőrákot. Erőt kell vennünk magunkon, de ebben is egyetértünk Lázár Jánossal.

Nem fognak azonban egyetérteni vele azok a fideszes vállalkozók és trafikosok, akiknek gyalázatos módon játszották át az egész dohány üzletet. Ugyanis, a korábbi szabályozáshoz képest több esetben lesz kötelező bírság alkalmazása, jogsértés esetén, és amennyiben a vámhatóság vizsgálata alapján egy trafikban háromszor egymást követően kiskorút szolgálnak ki, akkor elveszik a koncessziós jogot.

E mellett a koncessziós kiírások számát is csökkentené,  így a mai 3 ezer helyett, 4 ezer lakosonként lenne kötelező trafikkoncessziót kiírni,

így kevesebb fideszes tud majd ezentúl hozzáférni a tuti üzlethez.

A kormány támogatja az egykori miniszter előterjesztését.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!