Vége a barátságnak? – Orbán most Putyin ellen fordult!

Forrás: MTI

Az Európai Unió tagállami kormányokat tömörítő miniszteri tanácsának sajtószolgálata csütörtökön bejelentette, hogy újabb hat hónappal fogják meghosszabbítani az Oroszország ellen, Ukrajna destabilizálása miatt elrendelt gazdasági szankcióikat – közölte a 444.hu.

A tanács közleménye szerint, Moszkva még mindig nem hajtotta végre az ukrán válság rendezését célzó minszki megállapodásban foglaltakat.

Ezért úgy határoztak, hogy a büntetőintézkedések hatályát 2020. január 31-ig kitolják, amit újból meghosszabbíthatnak majd, ha az orosz fél nem teljesíti a rá kiszabott feltételeket.

A megállapodás lényege az lett volna, hogy Putyin szüntesse be a harcokat és vessen véget az Ukrajnával vívott háborúnak.

Az uniós intézkedések értelmében, a szankciók bevezetésével korlátozzák egyes orosz bankok és vállalatok hozzáférését az európai tőkepiachoz, illetve tiltják a fegyvereknek és azoknak a katonai jellegű végfelhasználásra szánt kettős rendeltetésű termékeknek, továbbá bizonyos energetikai technológiának az exportját Oroszországba.

Az orosz kormányzati álláspont a szankciók bevezetése óta azt hangoztatja, hogy a büntetőintézkedések hatástalanok az orosz gazdaságra nézve, illetve Orbán Viktor is többször felszólalt már a szankciók ellen, mivel szerinte azok inkább Magyarországnak ártanak.

Ennek ellenére, néhány nappal ezelőtt Putyin az alacsony jövedelmek egyik fő okaként, épp az amerikai és európai szankciókat emelte ki.

A most elfogadott orosz szankciók meghosszabbítását a tagországok állam- és kormányfőinek mindegyike jóváhagyta az Európai Unió előző heti csúcstalálkozóján,

tehát még Orbán Viktor is a hosszabbítás mellett szavazott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!