Bevédett egy gyilkost a Fidesz Strasbourgban: ők a felelősök

Az Európa Tanács határozatát próbálták aljas módon blokkolni.

Döntött az Európa Tanács, vizsgálatot kell indítani a 2017 októberében meggyilkolt máltai újságírónő ügyében. A kormányzati és ellenzéki korrupciót, illetve a máltai alvilág orosz és azeri kapcsolatait feltáró Daphne Caruana Galiziát egy autójába rejtett bombával robbantották fel, azóta is nagyok a kétségek a nyomozás függetlenségével kapcsolatban.

A 47 államot, köztük Oroszországot is magában foglaló Európa Tanács döntésével kifejezte, hogy három hónapon belül egy független és nyilvános vizsgálat lefolytatását fogja kezdeményezni az ügyben. Képviselők szerint egyes felelősöket mindmáig azért nem vontak felelősségre, mert Joseph Muscat máltai miniszterelnök személyes védelme alatt állnak.

A határozat egy hollandi néppárti képviselő, Pieter Omtzigt jelentésén alapul, és nagy többséggel szavazták meg: 72 igen, 18 nem és 3 tartózkodás mellett.

És itt jön a Magyarországra nézve elképesztően szégyenteljes fejlemény: a 18 nem között négy fideszes is szerepel.

Név szerint: Németh Zsolt, Csöbör Katalin, Tilki Attila és Nacsa Lőrinc.

Hogy miért szavaztak nemmel, arra a 444 sem a párt honlapján, sem az MTI-ben nem talált magyarázatot. Orbánék nyilván nem akarják nagy dobra verni, hogy az azeri baltás gyilkos után egy újabb aljas gyilkost próbálnak nemzetközi szinten védeni. Persze ez természetesen nem akadályozta meg, hogy újabb hatalmas botrány kerekedjen az esetből. Nagyon úgy néz ki, hogy Orbán Viktor, a szégyen-miniszterelnök már nem is próbálja titkolni, hogy a Fidesznek semmit nem számítanak az egyetemes emberi értékek.

Ismét kiderült, hogy a saját anyját is eladná egy lyukas garasért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!