Soros György újra támad – Kovács Zoltánnak most sem jutott eszébe jobb érv

MTI Fotó: Kovács Attila

Kovács Zoltán a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár visszautasította azokat a vádakat, melyek nemrég jelentek meg az EUobserver oldalán. A cikk azzal foglalkozott, hogy Magyarországon a médiaviszonyok kiegyensúlyozatlanok, így a társadalom nem kap megfelelő és sokoldalú tájékoztatást – közölte az atv.hu.

Az államtitkár azonban úgy látja, annak ellenére, hogy a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) irányítása alá tartozik 476 médium, a magyar sajtó jóval színesebb annál, mint amilyennek a brüsszeli hírportálban beállították.

Kovács mindenekelőtt felhívta arra a figyelmet, hogy a magyar médiatér kormányzati túlerejéről szóló cikk szerzője, az amerikai Media Development Investment Fund (MDIF) vezetője, és ez a szervezet körülbelül 16,5 millió dollárt kapott Soros Györgytől.

Rávilágított arra is, hogy ez a szervezet kizárólag balliberális, erősen kormánykritikus sajtóorgánumokat támogat Magyarországon, így szerinte álszent dolog ha úgy tesz az MDIF, mintha semleges résztvevője lenne a magyar médiapiacnak.

Bár az államtitkár azt nem emelte ki, hogy a KESMA alá tartozó médiumok pedig jóval nagyobb állami támogatást kapnak a kormányzati hirdetések révén, így a mérleg nyelve inkább arra billen.

Ráadásul a kormány által támogatott médiumok közül többről is kiderült már, hogy valótlanságot állítottak félrevezetve az embereket, az ellenzékről álhíreket terjesztenek és kormánypropagandát közölnek.

Kovács Zoltán válaszában azt is leírta, hogy az amerikai szervezet által támogatott médiacégek együttműködnek a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvánnyal “az információáramlás irányítása és manipulációja” érdekében.

Az államtitkár szerint a cikk hazugságainak cáfolására az egyik legjobb példa, hogy az egyik legnézettebb csatorna az RTL Klub, míg a legolvasottabb hírportál az Index.hu, amik egyáltalán nem nevezhetőek kormánypártinak. Tehát Kovács szerint a magyarországi médiapaletta sokkalta színesebb annál, mint ahogy azt a cikkben írták.

Végezetül kiemelte, hogy a magyar médiatörvény “teljességgel megfelel az európai normáknak”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!