Nem állt meg Szijjártónál a brit sztártörténész, egyenes adásban nekiment Orbánnak

Egy lengyel kerekasztal-beszélgetés közben mondta el a véleményét a magyar kormányfőről.

A 444 szúrta ki, hogy a TVN24 nevű lengyel televízió beszámolója szerint Timothy Garton Ash brit sztártörténész egy gdanski kerekasztal-beszélgetésen is részt vett a napokban, amit a lengyel rendszerváltás 30. évfordulójára szerveztek.

A műsorvezető megkérdezte Ash-t, hogy a történész szerint milyen veszély fenyegeti leginkább a lengyel szabadságot három évtizeddel az első szabad választás után. Ash azt mondta, nagyon egyértelmű válasszal tud szolgálni:

hogy a lengyeleknél is megvalósul az orbanizáció.

Elmondta, nagyon komoly hatása lehet annak, ha egy olyan rossz erő, mint amit Orbán Viktor képvisel, benne van az EU-ban. Ash szerint ez botrányos, az pedig még botrányosabb, hogy Orbán továbbra is az Európai Néppárt tagja maradhat.

“ez az ember arra használja az EU-s állampolgárok pénzét, hogy egy igazi neo-autoritáriánus rendszert építsen, ami magától értetődően nem liberális demokrácia”

– jelentette ki. Hozzátette: Lengyelország is ezen a nyomvonalon halad, de ott egyelőre szerencsére nagyobb a társadalmi ellenállás. Ettől persze még a veszély valódi.

Emlékezetes, Ash nemrég Szijjártót is csúnyán beoltotta Pozsonyban. A külügyminiszter egy beszélgetésen azt próbálta bizonygatni, hogy a kormány nem üldözte külföldre a CEU-t, a történész emiatt nagy közönség előtt hazugnak nevezte őt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!