Oxfordi professzor osztotta ki Szijjártót – van olyan hely, ahol nem tud össze-vissza hazudozni

Fotó: Virginia Mayo/AP

Pozsonyba ment Szijjártó a kellemetlen pofonért. Ugyanis már csak külföldön eshet meg, hogy ellenvéleménnyel találkozik egy magyar kormánytag.

A GLOBSEC-fórumon vett részt a magyar külügyminiszter egy panelbeszélgetésen cseh, román és szlovák politikusokkal, ahol terítékre kerültek a magyar kormány elítélt döntései is. Természetesen felmerült a Közép-Európai Egyetem elüldözése is, amire Szijjártó válaszában azt fejtegette, hogy a kormány nem kényszerítette külföldre a CEU-t, csak hoztak egy törvényt arról, hogy nem adhat ki ezután amerikai diplomát, mert nincs székhelye az Egyesült Államokban.

Persze a résztvevők tisztában voltak vele, hogy ez egy bődületes hazugság, mert a New York-i Bard College campusán kialakított oktatási helyszínüket, megnézte Palkovics László oktatási államtitkár és Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár is.

Timothy Garton Ash, az Oxfordi Egyetem professzora a közönségből kért szót, és olyat mondott Szijjártónak, amit itthon nem nagyon szokott hallani:

“Amit ön a CEU-ról mond, az egyszerűen nem igaz. A teremben tartózkodók nagy része tudja, a CEU-t arra kényszerítették, hogy elhagyja Magyarországot”

Ettől igencsak el vannak szokva a magyar kormánytagok, itthon már senki nem mond nekik ellent, mert csak a saját közönségük előtt mernek megszólalni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!