Nagy bejelentés várható: Orbán ma búcsút int a miniszterének?

A Népszava értesülései szerint a mai kormányülésen meneszthetik Kásler Miklóst, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetőjét.

A jelzések szerint benne van a levegőben, hogy a tárcát szétválasztják, és újra létrehoznak egy önálló egészségügyi tárcát. A várakozásokat alátámasztja, hogy megelőzve a pánikszerű pénzköltést néhány napja korlátozták a humántárca számláit, azaz a minisztérium kötelezettségvállalásait.

Az egészségügyben sokan már hetekkel ezelőtt rebesgették, hogy változás jön hamarosan, ahogy lezárul az EP választási időszak. A Fideszben is meg van a támogatottsága a döntésnek, hiszen minden felmérés azt mutatja, hogy a magyar lakosság döntő többsége az egészségügy helyzetét nevezte meg legnagyobb problémának Magyarországon, a napokban pedig az Orvosi Kamara elnöke jelentette ki, hogy az egészségügy képtelen ellátni a feladatát.

Amennyiben a személyi és szervezeti változásokhoz egy markáns, a szakma által is támogatott program is társul, úgy van esély a pozitív változásokra, persze ehhez jelentős anyagi források is szükségesek.

Sajnos, mi nem ezt várjuk, mert ha Orbánnak igazán célja lett volna, akkor kilenc év kétharmados többségével már bármikor hozzáfoghatott volna.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!