Ujhelyit küldik az EP-be a szocialisták

Bangóné és a kommunikációs igazgató is távozik eddigi posztjáról.

Az MSZP szombati választmányi ülése közben tartott sajtótájékoztatón Kunhalmi Ágnes, a párt választmányi elnöke bejelentette, hogy a testület kétharmados többséggel jóváhagyta a kongresszus által a választásokra állított lista sorrendjét, így a Tóth Bertalan pártelnök által át nem vett mandátummal Ujhelyi István tölthet újabb öt évet az Európai Parlamentben.

Kunhalmi elmondta, hogy a választmány elkötelezett az ellenzéki együttműködés mellett, örömmel fogadta hogy a „vélhető csalások” és a Fidesz sikeres határon túli mozgósítása ellenére a baloldali és a liberális erők összességében jól szerepeltek a választáson. Ugyanakkor kijelentette, hogy

a magyarországi baloldalnak és a szociáldemokráciának mind szervezeti, mind politikai szempontból új alapra kell helyezkednie.

Hogy ez egészen pontosan mit jelent, azt nem tudjuk, hiszen a választásokat követően a párt elnöke egyértelművé tette: az elnökség az önkormányzati választásokig mindenképpen a helyén marad.

A sajtótájékoztatón részt vett Tóth Bertalan, az MSZP elnöke is, aki elismerte, hogy az MSZP-Párbeszéd pártszövetség ezen a választáson kudarcot vallott, mert a baloldali szavazók nem őket támogatták. Tóth bírálta a Demokratikus Koalíciót, amiért az magát baloldalinak nevező pártként az EP liberális frakciójának tett ajánlatot. Mint mondta, küzdeni fognak a választókért, akik a baloldal „házi szépségversenyében” most mást választottak, és dolgoznak tovább – szövetségben a Párbeszéddel –, építik tovább a baloldalt, és minden erejükkel az önkormányzati választásokra készülnek.

A pártelnök – aki egyben a párt parlamenti frakciójának vezetője is – bejelentette, hogy kérésére távozik frakcióvezető-helyettesi pozíciójából Bangóné Borbély Ildikó, továbbá közös megegyezéssel szerződést bontottak a párt kommunikációs igazgatójával is.

A cikk eredetileg a szabadhir.hu portálon jelent meg: Ujhelyit küldik az EP-be a szocialisták címmel.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!