Pánik a Fideszben – erre nem készültek

Pánikolnak rendesen a fideszes politikusok: sorra mondják vissza a szerepléseiket a Strache botrány miatt. Mert hiába hallgat a kormánysajtó arról, hogy az azóta lemondott osztrák alkancellár Orbán Viktort is bemártotta. Azért azt ők is tudják, hogy ezt nem lehet lerázni annyival, hogy ez „osztrák belügy”. Mert hogy nem is az. Strache ugyanis konkrétan arról beszélt, hogyan vásárolta fel egy Pecina nevű médiastróman Orbán Viktornak a magyar médiapiac egy jelentős részét.

Bűnügyi körökben ezt úgy mondanák: terhelő vallomás Orbán Viktorra.

A fideszes politikusok most tehát tele gatyával rettegnek és alig várják, hogy itt legyen május 26-a, az EP-választás és végre annak az eredményéről lehessen beszélni, meg arról, hogy „az emberek a szavazatukkal mondtak véleményt.” Mert ne legyenek kétségeink: ezek a kommunikációs panelek már előre meg vannak nekik írva. Addig azonban van még néhány nap, amire senki sem készítette fel Orbán embereit. És a kormánypárti politikusok bizony félnek. Mert egy zárt sajtótájékoztatón még le lehet söpörni a kérdést azzal, hogy „ilyen ügyekkel a kormány nem foglalkozik”, de most ugye választási kampány van, amikor a fideszes politikusoknak ki kell menniük az emberek közé. És a piacon vagy egy lakossági fórumon bármikor megkérdezhetik, hogy „valóban Orbánnak vette meg az az osztrák azt a sok újságot?”

És ilyenkor az is baj, ha az illető politikus hallgat, mert az ugye nyílt beismerés, meg az is baj, ha beszél, mert abból akár hír is lehet, és akkor vége a szépen ívelő karriernek. Ezért aztán a fideszes politikusok inkább elbújnak az emberek elől, ahogy azt a Népszava is megírta. Úgy gondolják, abból baj nem lehet.

Nekünk, választópolgároknak azonban ez egy kivételes alkalom.

Használjuk ki, hogy most rettegnek a fideszes politikusok!

Tegyük fel nekik a kínos kérdéseket!

„Igaz, hogy Orbánnak újságokat vett egy médiastróman?”

„Orbán miért nem mond le amiatt, amiért Strache igen?”

„Igaz, hogy Orbán is orosz érdekeket szolgál, mint a szövetségese, Strache?”

És mivel ezekre a kérdésekre nem elég annyit mondani, hogy „Soros” meg „bevándorlás”, nézzük meg, milyen sebesen fognak iszkolni előlünk a fideszes nagyurak!

Itt a lehetőség!

Vadásszunk rájuk!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!