Sokkoló bizonyítékokat közöltek Orbán ellen – bebizonyosodott a hazaárulás

Elkeserítő helyzetről adnak számot a Népszava forrásai.

A Népszava több forrásból is úgy értesült, hogy az orosz nagykövetség munkatársai a leggyakoribb vendégek a magyar külügyminisztériumban. A nyilatkozók szerint a dolog egyre feltűnőbb, van pl. olyan orosz diplomata,

aki “gyakorlatilag ki-be járkál, szinte napi rendszerességgel megfordul a tárcánál”.

Bár a cikk szerint az teljesen természetes, ha egy külföldi nagykövetség diplomatái személyes kapcsolatot tartanak fent az adott ország külügyminisztériumával, de az ilyen gyakori találkozások rendkívül szokatlannak számítanak, különösen ha figyelembe vesszük, hogy Magyarország EU- és NATO-tagállam.

Az orosz tárgyalási buzgalomnak persze bőven meglehet az oka, pl. az, hogy hiába állapodott meg több fontos ügyben is az elmúlt években Vlagyimir Putyin és Orbán Viktor közös találkozóikon, gyakorlatilag egyik ügyben sem történt előrelépés, sem a magyar-orosz egyiptomi vasútfejlesztési program, sem Paks II. ügyében.

Hogy mi egyéb oka lehet a feltűnően sűrű találkozásoknak, arra a Népszavának nem adtak hivatalos választ a külügyminisztérium képviselői. Egy uniós nagykövetség munkatársa ugyanakkor lenyilatkozott az ügyről a lapnak. Keresetlenül úgy érzékeltette a helyzetet, idézzük: “ha az orosz követségről hetente járkálnak be a külügyminisztériumba, az körülbelül annyira lenne normális, mint az, hogy Habony Árpád tárgyal rendszeresen az amerikai nagykövettel a magyar-amerikai közös ügyekről“.

Orbánnak idén sikerült már néhányszor kivernie a biztosítékot az oroszok miatt nyugati szövetségesei körében, a putyini kémbank beengedése pl. nemzetközi botrányt váltott ki, Ungváry Krisztián történész is “nettó hazaárulásnak” nevezte.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!