Üzenjük Tiborcznak: a közpénz közszereplővé tesz!

Tiborcz István a mi pénzünkből gazdagodik, ez tény. Orbán vejének cégei egymás után nyerik el az állami megbízásokat, Tiborcz ebből a pénzből kikötőt és kastélyt vesz, elképesztő mértékben ömlenek hozzá a milliárdok, ma már ő a 35. leggazdagabb magyar. És mindez nem azért történik így, mert olyan haj, de jó munkát végezne. Tessék elmenni este bármelyik városba, ahol az Elios cserélte ki a közvilágítást. Botrányos az a félhomály, amit ezek a települések kaptak a pénzükért. Teljesen világos, hogy Tiborcz azért gazdagodhat, mert a miniszterelnök veje, ezért ömlenek hozzá a mi adónkból beszedett állami pénzek.

És akkor a Kúria azt mondja, hogy Tiborcz István nem közszereplő, a sajtó nem kérdezhet tőle, neki pedig nem kell válaszolnia.

Gondoljuk ezt végig, emberek.

Az ugye világos, hogy az összes Józsi bácsi vagy Mari néni nem tud odamenni egyenként a politikusainkhoz, hogy kérdéseket tegyen fel nekik, ezért a sajtó teszi ezt meg helyettük. A sajtó tehát a magyar emberek tájékoztatását szolgálja. Azoknak az embereknek közvetít közérdekű információkat, akik a befizetett adójukkal az államot működtetik.

A sajtó tehát azoknak az embereknek a nevében kérdez, akiknek a pénzéből Orbán veje gazdagodik.

Na most az enyhén szólva is furcsa, hogy valakinek odaadják a pénzemet, de ezért cserébe az én információs megbízottam (a sajtó) nem kérdezhet semmit ettől az illetőtől.

Aki ennek a súlyát nem érzi, javaslom, képzelje el mindezt úgy, hogy a társasházának a közös képviselője mindig a saját lányának a férjét bízza meg a ház körüli munkákkal és mindig nagyon drágán, az okokat firtató kérdésre pedig csak egy „kuss!” a válasz.

Normális helyeken az ilyen közös képviselőt úgy rúgják ki vejestül, mindenestül, hogy a lába nem éri a földet – de Magyarország erkölcsi normái egyelőre még nem érték el egy ilyen társasház szintjét.

No de abba azért már csak ne nyugodjunk bele, hogy Tiborcznak a közpénz kell, de a közszereplés már nem! Nem kell hozzá Kúriában ülő bírának lenni, hogy rájöjjünk: a kettő együtt jár. Úgy is mondhatnánk, hogy a közpénz közszereplővé tesz. Hiszen a közpénz közérdeket szolgál. Ezeket a milliárdokat azért adjuk össze többek közt adók formájában, hogy a mi közösségünk életét tegye könnyebbé, komfortosabbá. Aki felhasználja, közösség igényét valósítja meg. A közösség érdekében végzett munka pedig közérdek, a közérdeket szolgáló személy pedig funkciójánál fogva közszereplő.

Ez csak nem olyan bonyolult.

Ezért javaslom bármelyik ellenzéki politikusnak, hogy a fenti érvelés nyomán nyújtson már be egy törvényjavaslatot, mely szerint aki személyesen, vagy cégei révén közpénzt kap, az közszereplőnek minősül.

És akkor a Kúriának sem kell gondolkodnia azon, hogy mivel magyarázza azt a vérlázító pofátlanságot, hogy a közpénzünket lenyúló Tiborcz azt vághatja a képünkbe, hogy „kuss!”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!