Legutóbb már bejött, akkor ötször drágább lett mint tervezték – most mennyit fognak zsebre tenni?

Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Egy kormányhatározat szerint ami a Magyar Közlönyben jelent meg, a kormány támogatja a Magyar Úszó Szövetség azon elképzelését, miszerint nyújtsanak be pályázatot, hogy 2025-ben vagy 2027-ben újra rendezhessenek vizes világbajnokságot Magyarországon – közölte a 444.hu.

Az Úszó-, Vízilabda-, Műugró, Műúszó és Nyíltvízi Világbajnokság és Masters Világbajnokság helyszíne újból Budapest és Balatonfüred lenne.

A kormányhatározatban szerepel, hogy a rendezési jog elnyerése esetén a budapesti fejlesztésekért és nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztosnak előterjesztést kell készítenie a vizes világbajnokság rendezési költségeinek bemutatásáról az emberi erőforrások miniszterének segítségével.

Ez azonban nem lesz könnyű feladat, hisz a 2017-es vébé is folyamatosan drágult, még az után is, hogy véget ért az esemény. Akkor eredetileg 25 milliárdra becsülték a költségeket, ami végül jóval meghaladta a 100 milliárd forintot.

A kormány most a pályázat elkészítésére 84,1 millió forintot biztosít a költségvetésből, a FINA pedig várhatóan majd júliusban fog dönteni a nyertes helyszínről.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!