Ebből komoly botrány lehet: lengyel képviselő tárta fel Orbán nemzetközi terveit

Sławomir Nitras lengyel parlamenti képviselő, Polgári Platform (PO) képviselője a német Axel Springer és a Ringier tulajdonában lévő Onet.pl nevű lengyel híroldalnak adott interjút, amiben megdöbbentő kijelentéseket tesz Orbán Viktorra nézve. Az interjúban elhangzottakra Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke álhírnek minősítette, és nem kívánt vele foglalkozni, és a budapesti ukrán nagykövetség sem kívánta kommentálni a    Azonnali-n megjelent cikket.

„Orbán Viktor arra ösztökélt minket, hogy foglaljunk el területeket az ukrán válság idején, és osszuk fel őket. Arról álmodik, hogy átrajzolja Európa határait, mint Vlagyimir Putyin.”

– nyilatkozta a lengyel képviselő, akinek a pártja az ukrán válság idején kormányozta Lengyelországot. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy amikor a riporter megkérdezte, hogy pontosan mikor történt ez, Nitras nem válaszol, hanem azt mondja, hogy Orbán nyilvánosan is beszélt erről – ez azonban nem igaz. Az viszont igaz, hogy Orbán diplomáciai botrányt kavart 2014 májusában, amikor azt mondta, hogy a kárpátaljai magyarokat is megilleti az autonómia. Akkor került nyilvánosságra az a botrányos hangfelvétel is, amelyen lengyel politikusok és gazdasági vezetők azt mondják, hogy

„Orbán úgy leszopta Putyint, hogy azóta felcsapott farokkal jár”

A teljes interjú itt tekinthető meg, igaz, csak lengyelül:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!