Kitálalt az ex-kémelhárító: döbbenetes ami Budapesten folyik

Forrás: MTI

Interjút adott egy amerikai hírügynökségnek Katrein Ferenc, aki az Alkotmányvédelmi Hivatal műveleti igazgatója volt, és aki 2017-ben, négy évvel azután, hogy otthagyta a kémelhárítást, egyedülálló módon vállalva arcát és nevét, beszélt a munkájáról és az egyre súlyosabb orosz befolyásról az Indexnek.

Most az amerikai Voice of America újságírója készített Katreinnel interjút, melynek körülményeiről az újságíró csak annyit közölt, hogy “kávét szürcsöltek egy vasútállomás mellett”. Arra azonban nem tért ki, hogy melyik országban tartózkodik az egykori kémelhárító.

Mostani interjúját Katrein Ferenc azért vállalta el, mert egyre jobban aggasztja a Magyarországra költöztetett Orosz Nemzetközi Beruházási Bank.

A Putyin által létrehozott bank tavaly jelentette be, hogy a székhelyét Budapestre teszi át, aminek teljes mentességét a fideszes többség meg is szavazta, így a magyar hatóságoknak semmi rálátásuk nincs a bank tevékenységére, a bank vezetői és a vendégei pedig a diplomáciai mentesség szabályai szerint mozoghatnak Magyarországon és az egész Európai Unióban.

Katrein egyetért azokkal a nyugati hírszerzőkkel, akik szerint a bank az orosz ügynökök fedésére szolgál.

“Az oroszok úgy fogják használni hírszerzésre a bankot, ahogy az állami vállalataikat és szervezeteiket használják a tengerentúlon. Egykori kémelhárítóként fájdalmas látnom, hogy engedik ezt a bankot ideköltözni.”

Katrein véleménye szerint az Alkotmányvédelmi Hivatalnak nem lesznek erőforrásai a bank vagy az alkalmazottjai ellenőrzésére, így azok lényegében bármit megtehetnek majd.

A Nemzetbiztonsági Hivatalban és az Alkotmányvédelmi Hivatalban is vezető beosztásban dolgozó Katrein szerint, az Európai Unióba irányuló orosz titkosszolgálati akciók bázisává vált Budapest. Hozzátette, hogy az elmúlt 8 évben nagyjából 100 tapasztalt hírszerző hagyta ott a munkáját, mivel

azzal kellett szembesülniük, hogy az oroszokkal szemben meg van kötve a kezük.

Katreinnek az volt az utolsó csepp a pohárban, hogy mikor be akart szervezni orosz ügynököket, a felsőbb vezetés leállította őt – közölte a 444.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!