Nem vártunk tőle mást, tovább rángatta Szijjártó Magyarországot a válság felé

Mint arról már korábban beszámoltunk, a svéd miniszterelnök, Stefan Löfven szerint az Európai Unió kohéziós politikájának Magyarország az egyik legnagyobb nyertese, már ami a támogatásokat illeti, ennek ellenére a magyar kormány folyamatosan támadja és blokkolja az EU menekültügyi szabályozásait.

A svéd miniszterelnök elképzelése szerint, a soron következő EU-s költségvetésben, vagyis 2020-tól, legyenek pénzügyi következményei annak, ha egy tagállam megtagadja a közös együttműködést.

Löfven kijelentéseire Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reagált az MTI-nek, és elmondta, hogy

a svéd miniszterelnök közismerten bevándorláspárti politikus, aki Magyarországra is rá akarja kényszeríteni az illegális bevándorlókat, és meg akarja büntetni a magyarokat, mert nemet mondtak a kötelező betelepítési kvótára.

A Dagens Nyheter című svéd országos napilap internetes felületén Löfven azt is kijelentette, hogy ha valaki nem kész arra, hogy felelősséget vállaljon, akkor annak ára kell, hogy legyen.

“Ekkor nem lehet az EU támogatásaiból ugyanolyan módon részesedni, mint ma. Magyarország az egyik olyan tagállam, amely a legtöbbet kapja.

És nem tartható, hogy az a tagállam, amely a legtöbb forrásban részesül az EU-tól, azt mondja, hogy nem, mi nem vállalunk felelősséget a migráció tekintetében.”

Szijjártó Péter a megjelent nyilatkozattal kapcsolatban elmondta, hogy “Magyarország valódi felelősséget vállal az illegális bevándorlással kapcsolatban, hiszen a magyar kerítések védik Európa nyugati és északi részét is. Az uniós források pedig nem könyöradományok, hanem az uniós megállapodások alapján járnak Magyarországnak, amiért megnyitottuk a piacainkat a nyugat-európai vállalatok előtt, amelyek jelentős profitra tesznek szert Magyarországon”.

A külügyminiszter elmondta azt is, hogy a májusi választás igazi tétje az lesz, hogy olyan politikusok kerüljenek az Európai Parlamentbe, akik biztonságot akarnak Európában és nem betelepítési kvótát, nem no-go zónákat, nem bandaháborúkat, nem növekvő bűnözést és nem terrorveszélyt. A svéd miniszterelnök már döntött, de nekünk is jogunk van dönteni – mondta Szijjártó Péter.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!