Újabb tagállam ment neki Orbánnak – teljesen egyedül maradhat?

A svéd miniszterelnök adott interjút a Dagens Nyheter című lapnak – közölte a 444.hu. A vasárnap este megjelent cikknek már a címe is Magyarországról szól:

“Nem tartható tovább, ahogy Magyarország kezeli a migrációt”.

Stefan Löfven szerint az Európai Unió kohéziós politikájának Magyarország az egyik legnagyobb nyertese, hihetetlen mennyiségű támogatást kap, miközben az ország kormánya folyamatosan támadja és blokkolja a menekültügyi szabályozásokat, valamint 2015 óta nem teljesíti azt a kötelezettségét sem, miszerint nagyjából 1200 menekültet kellene befogadnia.

A svéd miniszterelnök elképzelése szerint, a soron következő EU-s költségvetésben, vagyis 2020-tól, legyenek pénzügyi következményei annak, ha egy tagállam megtagadja az együttműködést. Löfven álláspontja szerint, nem adható újból ilyen magas támogatás a magyar kormánynak, mint amennyit az elmúlt hét évben kapott.

A lap kiemelte, hogy a svéd álláspontot más kormányok is támogatják.

Korábban már Németország EU-hoz delegált nagykövete is a Magyarországnak járó támogatások csökkentésének lehetőségét vetette fel, mikor a magyar kormány több külpolitikai döntést is megvétózott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!