Halála után derült ki csak az igazság – ez sokakat meg fog lepni!

Mindenki úgy tudta, hogy a TV2 tulajdonosa Andy Vajna, és hozzá köthető, hogy hagyta a Tények címmel futó műsornak csúfolt propaganda sugárzás létrejöttét.

Most, a halála után nem sokkal azonban olyan tények láttak napvilágot, amik gyökeresen ellentmondanak az eddigi ismereteinknek. Ugyanis, bár papíron a Magyar Broadcasting Co. Zrt. (MBC) Andy Vajna tulajdonában volt, de Cinkotán az Ilonatelep HÉV-megállótól egy köpésre egy családi házban lakik az hatvanas éveiben járó asszony, aki előleg címén 20 milliárd forintot fizetett ki a cégért 2016 és 2018 között – tudta meg a G7.

Tehát  MBC  már 2016 végén kötött egy megállapodást a TV2 eladásáról, a vevő azonban azóta sem vette nevére a csatornát, inkább előleg formájában folyamatosan tolta a milliárdokat a veszteséges kereskedelmi tévébe, ami a műsorokat és a híradót látva, nem nehéz kitalálni kinek állt érdekében.

Persze, ahogy ezt a NER-ben megszoktuk, ez is csak egy álca volt, egy közvetítő cég, az igazi tulajdonosok kiléte csak most derült ki:

a TV2 Mészáros Lőrinc üzleti környezetébe, egészen pontosan a felcsúti milliárdos üzlettársa és barátja, Szíjj László és a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József közelébe kerülhetett.

A cinkotai cég ugyanis amennyi előleget adott az MBC-nek, mindig annyit is kapott, valahonnan mástól, tehát a pénz csak átfolyt rajta. Eközben Szíjj is 1 milliárd körüli összeggel hitelezte a céget. Közben, egy másik céget is bevonva, szövevényesen játszottak a tulajdonosi viszonyokkal – a G7 részletesen leírja a folyamatot. A végső következtetés, hogy

valószínűleg nem is Andy Vajna vezette a TV2-t,

valószínűsíthető, hogy egy másik szerződésben rögzítették az előleghez kötődően a tulajdonosi jogok gyakorlását. Ezért is tudták megtenni, hogy Vajna halála után pár nappal már újra is szabtak jó néhány dolgot a televíziónál, ezt tulajdonosi jogkörök nélkül nem tudták volna megtenni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!