Ezeknek a számoknak nem fog örülni Orbán: bukás lehet a vége tavasszal

A Pulzus közvélemény kutató cég az Európai Unióhoz viszonyáról kérdezte az embereket, és igen meglepő eredmények születtek, amik bizony komoly hatással lehetnek a közelgő EU parlamenti választások kimenetelére is. A választók fele azt gondolja, hogy

amikor Orbán Viktor azt hangoztatja, hogy a magyar érdeket védi Brüsszellel szemben, akkor valójában a saját hatalmi ambícióit szolgálja.

Orbánnak csak a választók 34 százalékát sikerült megtévesztenie, csak ők hiszik el, hogy a Brüsszellel szemben megfogalmazott mondatok Magyarország érdekében hangzanak el. Az EP-kampány kezdetén úgy tűnik, az ország lakossága jóval józanabbul viszonyul az unióhoz, mint azt a kormányzati propaganda alapján gondolhattuk volna.

Az is említésre méltó, hogy bár Orbánék kézzel-lábbal tiltakoznak ellene, az emberek majdnem 60 százaléka az Európai Ügyészségre is igent mond, ami azt jelenti, hogy a Fidesz szavazótáborának egy része is támogatná, ha Magyarország és az EU közösen lépne fel a bűnözés ellen – akkor is ha korrupcióról, illetve az uniós pénzek felhasználásáról van szó.

Az alábbi ábra a Népszavától származik, amely jól mutatja, az említett területek mindegyikében óriási a fölénye azoknak, akik az EU-val való szoros együttműködést támogatják.

eu kozvelemeny kutatas

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!