Nagy bajba került Orbán fogorvosa, börtön lehet a vége?

Orbán épp Bátorfi vállát lapogatja

Bátorfi Béla arról lett ismert az országban, hogy a fogorvosa Orbán Viktornak, emellett egyik alapítója a magyar fogászati turizmus külföldi népszerűsítését célzó programirodának, amelynek nemrégiben a miniszterelnök személyesen ígért állami támogatást. Emellett, egy angol beteg panasza nyomán eltiltotta hivatásától a Brit Fogászati Kamara.

Bátorfi Béla ellen, mint a Magyar Triatlon Szövetség (MTSZ) elnöke ellen érkezett feljelentés, a szövetség tagjai őt, egy tanácsadót és az elnökség hat tagját vádolják.

A feljelentés arra alapozzák, hogy állítják: Bátorfiék az Emberi Erőforrások Minisztériumától 2016-2017. évben kapott közel 950 millió forint támogatás

„legnagyobb részével számot adni nem tud”.

A Népszava információi szerint a feljelentésben az áll, hogy „megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy Bátorfi és társai a rájuk bízott pénzeszközöket és a szövetségnek nyújtott állami támogatásokat olyan módon használták fel, hogy az nem a céljának megfelelően, hatékonyan és a közérdeknek megfelelően hasznosult”. Részletesen felsorolást nyújtottak be az ügyészségnek, milyen milliós tételek elköltését kellene megvizsgálnia, ezek közt van „papíron verseny szervezésére fordított” pénz, de olyan hatástanulmány is, ami gyanújuk szerint el sem készülhetett.

Bátorfi Bélának már az Európai Unió csalás elleni hivatalával(OLAF) is meggyűlt a baja, ez az egyik, a magyar ügyészségnek költségvetési csalás gyanújával átadott jelentésében áll. Az uniós vizsgálat

súlyos, szándékos szabálytalanságokat tárt fel egy személyi szálakon kapcsolódó, offshore elemekkel tarkított cégháló ténykedésében.

Az érintett cégekben bár Bátorfi nem volt érdekelt, de de az OLAF összekapcsolta az ügyet a kormány által támogatott fogorvosi turizmus fejlesztésével, és a program koordinálására létrehozott OTI Orvosi Turizmus Iroda Zrt.-vel, ami viszont Bátorfi Béla érdekeltsége.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!